AudiAWX 3762 Napisano 13 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2021 No pracodawca to mówi dobrze, bo brutto mu wychodzi że zarabiają więcej. Cytuj Link to post Share on other sites
berger6630 1391 Napisano 13 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2021 23 minuty temu, chudy131080 napisał: To jak to jest,minimalna płaca 2800 a Tobie płacą 1950,to nawet jak w kopertę jeszcze masz 400 to nie ma tej minimalnej. do tego dolicz/odlicz ubezpieczenie 114 pln czyli 1950+114 14 minut temu, chudy131080 napisał: Żenada,2100 za miesiąc pracy,zostaw tą pracę bo to jak kolega napisał kołchoz,przyjdzie do tego że to Ty będziesz musiał dać dla szefa w kopertę. ale tu wszędzie tak płacą - tak się zastanawiałem jakbym nie miał tej koperty z której sobie zapłaciłem to bym mu wisiał 270 pln Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3762 Napisano 13 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2021 Właśnie często mówię na forum że podlaskie czy Lublin i okolice to masakra płacowa i ludzie muszą być za PiS to nikomu się w palę nie mieści że to polska B. W zasadzie Z albo poza skalą... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 13 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2021 (edytowane) tak jak artysta śpiewał, co prawda o łazarzu ale może się odnieść też do kraju: "Na łazarskim rejonie nie jest kolorowo czasem zapija się smutki i bywa czilałtowo Na łazarskim rejonie, bieda tutaj piszczy nie ma co się martwić, musisz podnieść się ze zgliszczy Tutaj pierwsza miłości i rozczarowanie za stracony czas i porytą banię"Tekst pochodzi z https://www.tekstowo.pl/piosenka,bonus_bgc,na_lazarskim.html" Edytowane 13 Lutego 2021 przez leto87 Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 14 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2021 W tym roku Żonie podarowałem tylko pieniądze, ale był challange, na każdym banknocie stał kieliszek, żeby nie bylo za łatwo. Czerwone kwiaty ładnie podkreślają urodę mojej partnerki, ale czasy są jakie są, trzeba myśleć pragmatycznie. Bardziej zaczynam doceniać, i żyć tą chwilą w której z nią jestem. Czas biegnie i te momenty są najważniejsze. Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Moja Żona wysłała mi 13-tego lutego ten mem (mimo, iż nie jada raczej mięsa). No i już wiedziałem, żeby się nie fatygować po kwiaty:) upiekłem jej pyszną pizzę na kamieniu i zabrałem na spacer oraz gorącą czekoladę. Kasy jej nie wręczam, ma dostęp do mojego konta - będzie chciała to sobie sama weźmie A co do kwiatów to zdecydowanie woli storczyki zamiast ciętych róż, ale ma już ich tyle, że nie ma gdzie stawiać. 2 2 Cytuj Link to post Share on other sites
marko22 715 Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Właśnie staromodne jest w cenie.... A miękkiej faji to już na pizzę nie stać? Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Robię lepszą niż pizzerie w okolicy... nic nie poradzę Cytuj Link to post Share on other sites
marko22 715 Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 To nie było konkretnie do Ciebie Jak będę się kręcił to wpadnę Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 dobra, nie załapałem. Możesz wpadać tylko daj znać ze dwa dni wcześniej bo ciasto musi swoje odleżeć. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Ja mojej kupiłem drobny prezent . W sumie nie miał być na walentynki ,ale termin się zgrał . A ona w zamian powiedziała , żebym sobie kino domowe zmienił . Opłacało się więc wczoraj miała przy okazji wycieczkę po odbiór nowego sprzętu . A kasę też mamy wspólną . Każdy bierze na co potrzebuje . 2 Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3762 Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 W tej wspólnej kasie to już się nauczyłem by wcześniej była jakaś informacja co kto kombinuje, inaczej powstają dwa plany wydania nadwyżki w tym samym okresie i kicha. Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14076 Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 @pendzel_3 2 4 Cytuj Link to post Share on other sites
daryzda 1306 Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 14 godzin temu, jakub1t napisał: Ja mojej kupiłem drobny prezent . W sumie nie miał być na walentynki ,ale termin się zgrał . A ona w zamian powiedziała , żebym sobie kino domowe zmienił . Opłacało się więc wczoraj miała przy okazji wycieczkę po odbiór nowego sprzętu . A kasę też mamy wspólną . Każdy bierze na co potrzebuje . Czyli że "za to że Wy Towarzysze odbieracie od Nas węgiel dostaniecie za to cukier" 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 15 godzin temu, marko22 napisał: Właśnie staromodne jest w cenie.... A miękkiej faji to już na pizzę nie stać? Miękkiej fajki nie stać, ale zauważyłem od jakiegoś czasu pewną zależność u kobiet. Wg mnie dziewczyny obecnie nie lubią romantycznych, czułych facetów (nie miękkich, bo mówię o ustawionych na życie, tylko spokojnych, wychowanych, kulturalnych). Wolą jak facet to kawał drania, gbura - taki typowy dresik z karkiem. Mam nawet teorię (oczywiście to moje przemyślenia, więc nie imputować mi tu nic ...), otóż w daaawnych czasach kobieta musiała mieś silnego samca, który umiał upolować, zająć się jaskinią i wpier***ć innemu, kto by chciał napaść, okraść (popieram - trzeba bronić siebie i najbliższych). Więc patrzyły i szukały faceta o takich właśnie cechach - tzw silnego nasienia, które da mocne potomstwo (coś jak dziś w stadach - samiec alfa stacza wiele walk i w ten sposób, siłowo wystukuje sobie pozycje w stadzie, dostając dostęp do samic). Wydaje mi się, że te nasze pierwotne instynkty ciągle w nas są, tylko czasy się zmieniły - mięśnie u faceta w zasadzie mogą go dziś zaprowadzić tylko do kryminału ... co zrobić. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 16 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 16 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 10 godzin temu, Succubus napisał: Wolą jak facet to kawał drania, gbura - taki typowy dresik z karkiem. Wg. tego co obserwuje w moim otoczeniu to bywa różnie i chyba tak tak samo jak każdy facet ma inny "typ" który mu się podoba, tak samo sądzę, że kobiety mają własne wyobrażenia o "facecie idealnym", jednych interesuje żeby był ogarnięty i miał głowę na karku a inne żeby był przystojny, jeszcze innych nie interesują w/w a jedynie grubość portfela się liczy (bo i takie przypadki znam) Śmiem twierdzić, że bardzo wiele zależy od tego na jakich wzorcach były wychowane, jest jeszcze teoria, (w którą jestem w stanie po części się zgodzić) że kobiety wybierają podświadomie swoich partnerów na wzór ich ojców. Natomiast to o czym piszesz @Succubus owszem, obserwowałem wielokrotnie ale raczej u młodych dziewczyn, którym coś takiego imponuje na krótką metę - jak taki podminowany testosteronem "samiec alfa" zaczyna tłuc swoją kobietę i same z nim problemy to światopogląd im się szybciutko prostuje. 10 godzin temu, Succubus napisał: Wydaje mi się, że te nasze pierwotne instynkty ciągle w nas są, tylko czasy się zmieniły Nie inaczej, abstrahując przykłady na świeżo mieliśmy ostatnio gdzie ludzie "bili się" o papier toaletowy... gdyby w grę wchodził już prawdziwy brak żywność to noże i siekiery latałyby równo po tych marketach. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 16 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 12 godzin temu, pendzel_3 napisał: że kobiety wybierają podświadomie swoich partnerów na wzór ich ojców To samo można powiedzieć o samcach (szczególnie jedynakach) - wydaje mi się, że mogą szukać odbicia swojej matki, kto wie? 12 godzin temu, pendzel_3 napisał: to światopogląd im się szybciutko prostuje Prostuje, prostuje i dlatego jak w zeszłym roku byłem w sądzie i przechodziłem na skróty przez sąd rodzinny, to widziałem tam tyle spraw o alimenty, że głowa mała ... 12 godzin temu, pendzel_3 napisał: brak żywność to noże i siekiery latałyby równo po tych marketach No tak, wtedy w ludziach włączyłby się najbardziej pierwotny instynkt - walka o przeżycie (a tu już zabawy nie ma). Coś na wesoło. Matka natura nie przestaje mnie zadziwiać 3 Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 @up American Pie 10: The Halloween Chapter 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 23 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2021 (edytowane) A Wam też już wszystko wisi? A właśnie - wisi. To takie ogłoszenie: "sprzedam lodówkę" Edytowane 23 Lutego 2021 przez Succubus 2 3 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14076 Napisano 23 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2021 Wejdą do niej dwa duże pojemniki na mleko! 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 23 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2021 Ha, może w ten sposób sprzedawca chciał podkreślić jej pojemność - dodając tzw punkt odniesienia. E: Doba nie żyje [*] - smutno mi. Lubiłem jak opowiadał. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 23 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2021 5 godzin temu, Succubus napisał: 1 4 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14076 Napisano 23 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2021 1 4 Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 23 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2021 Dziwny jakiś. Z dwoma gwizdkami? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts