Skocz do zawartości

Przesiaka z i5 750 na coś wydajniejszego.

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez SKEEPER,

Recommended Posts

Diakon166  autorze jak już chcesz brać i7 to zestaw zaproponowany przez Ciebie bardzo dobry.

kajametro  jaki i5 procesor podaj konkretny model, oraz w czym muli? Wstępnie masz mało ramu, jeżeli o GRY chodzi, niektóre tytuły wymagają już 8GB ramu no i nie powiedziałaś najważniejszego jaką masz kartę graficzną?

Pozdrawiam :)

Edytowane przez Breaky83

i7 co prawda w grach nie wykorzystasz na razie i będą chodzić tak jak na i5 (2-3 fps przewagi na korzyśc i7 ale może to wynikać z tego że o 100 mhz wyżej taktowany stockowo), ale zawsze jak przyjdzie popracować na kompie to zobaczysz jego moc, a myślę że spokojnie wystarczy sam w sobie na kolejne 4 lata bez martwienia się o nic, sam bym go brał ale niestety nie miałem piniendzyyy :(

aha i życzę dobrej sztuki, żeby się kręcił aż do bólu :D

Edytowane przez jarnuszkiewiczm

tak około 4,2 ghz to gwarantowane na każdym, jeszcze nie spotkałem i5-i7 co by tyle nie uzyskał, ale to minimum, 4,5 robi prawie każda sztuka, a wyżej to już trzeba lekko przyfarcić, ja osobiście trafilem na padake i robi 4,3 maksymalnie :/ noo 4,4 zrobiłem ale po 40 minutach prima walnął BSODA więc elo 320

Edytowane przez jarnuszkiewiczm

Chłodzisz powietrzem u mnie jest LC więc z temperaturami nie będę miał problemu. Liczę na 4.5 a wszystko wyżej będzie więcej niż mile widziane. Moja obecna i5 robi 4ghz na napięciu 1,288 co jest naprawdę dobrym wynikiem. Więc i z nowym zakupem będę miał szczęście :P

Liczę na 4.5 a wszystko wyżej będzie więcej niż mile widziane....... z nowym zakupem będę miał szczęście :P

To, w jakim stopniu uda się podkręcić CPU, zależy w głównej mierze od danej sztuki procesora.

Oczywiście życzę Tobie (szczerze) dobrej sztuki do kręcenia. :)

• Popieram 2
  • 4 tygodnie później...