Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć. Mam problem z moim telefonem. Mianowicie dzisiaj telefon strasznie się nagrzał w prawym górnym rogu ekranu tak bardzo, że niekonfortowo nosiło się go w kieszeni. Więc wyjmuje go i patrzę a od głośnika do rozmów piękne pęknięcie. Schodzi na prawą stronę aż do samej ramki. Nie widzi mi się płacić 500 złotych za wymianę. Jak myślicie Sony uzna to na gwarancji czy będzie jako uszkodzenie mechaniczne? Pozdrawiam

Hmm, ciekawie to wygląda. Ja bym stawiał, że uznają za mechaniczne z winy użytkownika, ale nie miałem takiej sytuacji... Spróbuj pograć chwilę i sprawdź, czy dalej się tak grzeje, jeśli tak, to oddaj z powodu grzania (nie mam pojęcia, czy uznają ze względu na pęknięcie), teoretycznie do 80* może działać, potem obniża taktowanie... Nie widzę zależności pomiędzy temperaturą a pęknięciem szybki. Sprawdź w historii zasilania co zużywało najwięcej baterii. Okolice głośnika to właśnie miejsce procesora często jest, w Xperii S też tam się grzeje strasznie.

• Popieram 1

Nie wiem, czy temperatura (taka do 100*) może spowodować pęknięcie, ale jeśli tak, to ja bym oddał na gwarę i wyjaśnił co i jak, i ew. dalej się kłócił jak nie uznają (być może jakiś rzeczoznawca będzie w stanie określić)...

• Popieram 1

Bez znaczenia, jak wygodniej. Ja mam z T-Mobile telefony, i oddawałem zarówno do salonu TMo jak i autoryzowanego serwisu (nie oddajesz do producenta, a do autoryzowanego serwisu, dla W-wy jest to Service Logistics w Centrum, we Wrocławiu chyba jest Regenersis, do którego wysyłasz kurierem na koszt serwisu bodajże i jak nie uznają to wtedy płacisz czy jakoś tak, nie wysyłałem nigdy).

• Popieram 1