barszczu97 28 Napisano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Cześć. Mam problem z moim telefonem. Mianowicie dzisiaj telefon strasznie się nagrzał w prawym górnym rogu ekranu tak bardzo, że niekonfortowo nosiło się go w kieszeni. Więc wyjmuje go i patrzę a od głośnika do rozmów piękne pęknięcie. Schodzi na prawą stronę aż do samej ramki. Nie widzi mi się płacić 500 złotych za wymianę. Jak myślicie Sony uzna to na gwarancji czy będzie jako uszkodzenie mechaniczne? Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
kubekpop 248 Napisano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Hmm, ciekawie to wygląda. Ja bym stawiał, że uznają za mechaniczne z winy użytkownika, ale nie miałem takiej sytuacji... Spróbuj pograć chwilę i sprawdź, czy dalej się tak grzeje, jeśli tak, to oddaj z powodu grzania (nie mam pojęcia, czy uznają ze względu na pęknięcie), teoretycznie do 80* może działać, potem obniża taktowanie... Nie widzę zależności pomiędzy temperaturą a pęknięciem szybki. Sprawdź w historii zasilania co zużywało najwięcej baterii. Okolice głośnika to właśnie miejsce procesora często jest, w Xperii S też tam się grzeje strasznie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
barszczu97 28 Napisano 18 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Najwięcej energii brał ekran i Spotify odpaliłem Wi-Fi i pobralem jakąś appkę, telefon zrobił się ciepły. Ale jak odpaliłem 3G, Spotify i przeglądarkę telefon zrobił się tak gorący, że nie da się go trzymać w dłoni. Cytuj Link to post Share on other sites
kubekpop 248 Napisano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Nie wiem, czy temperatura (taka do 100*) może spowodować pęknięcie, ale jeśli tak, to ja bym oddał na gwarę i wyjaśnił co i jak, i ew. dalej się kłócił jak nie uznają (być może jakiś rzeczoznawca będzie w stanie określić)... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
barszczu97 28 Napisano 18 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 To jutro telefon idzie na gwarancję. Jeszcze takie pytanie telefon dostałem na umowę w sieci Orange. Gdzie oddać telefon do sieci czy bezpośrednio do producenta? Cytuj Link to post Share on other sites
kubekpop 248 Napisano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Bez znaczenia, jak wygodniej. Ja mam z T-Mobile telefony, i oddawałem zarówno do salonu TMo jak i autoryzowanego serwisu (nie oddajesz do producenta, a do autoryzowanego serwisu, dla W-wy jest to Service Logistics w Centrum, we Wrocławiu chyba jest Regenersis, do którego wysyłasz kurierem na koszt serwisu bodajże i jak nie uznają to wtedy płacisz czy jakoś tak, nie wysyłałem nigdy). 1 Cytuj Link to post Share on other sites
barszczu97 28 Napisano 18 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Mój błąd. Źle napisałem chodziło mi o serwis Dzięki za pomoc. Jutro pojadę do sieci i zobaczymy co tam powiedzą. Chociaż szczerze mówiąc wątpię. Jak nie to będę wysyłał do serwisu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts