Skocz do zawartości

Karta graficzna do gier za 1600zł max

Recommended Posts

Moim zdaniem w tej chwili kupowanie jakiejkolwiek karty graficznej jest nie opłacalne. Brak praktycznie radeonów na rynku sztucznie zawyża ich ceny jak i GTX 770. Sam czekam na radeony R9 290 i zobaczę jak ciepłe będą. Jeżeli zbyt to kupie albo R9 280x albo 770 ale w tej chwili radzę poczekać. Tylko desperaci kupują teraz karty albo ludzie którzy nie liczą się w kosztach ewentualnie nie interesują się nowinkami i po prostu idą do sklepu i kupują co jest, a potem żałują. 

• Popieram 3

Witam mam zamiar kupić nowa karte graficzna do tego zestawu

FX-8120

12GB ram Crucial Ballistix

700w Chieftec

Ga-990xa-ud3

na karte mam do wydania 1600zł ale mam problem z wyborem 

prosze o pomoc

http://tablica.pl/oferta/asus-gtx-780-ID4rdSZ.html#fede6190c5

Polecam sam jedną kupiłem  ;)

Edytowane przez Znawca
  • Popieram 2

Do tego procka to ja bym nie brał więcej niż GTX760

http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-geforce-gtx-760-2gb-ddr5-256-bit-hdmi-dvi-n760-tf-2gd5-oc-546618/

Procka chcesz kiedyś tam wymienić, ale jak to będzie w długim czasie to grafika sie tylko niepotrzebnie marnować będzie, a potem będą już wydajniejsze karty. Bierz to z czym ten procesor sobie jeszcze względnie poradzi, a jak wymienisz potem procesor to i tak kopa cały sprzęt dostanie.

Do tego procka to ja bym nie brał więcej niż GTX760

http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-geforce-gtx-760-2gb-ddr5-256-bit-hdmi-dvi-n760-tf-2gd5-oc-546618/

Procka chcesz kiedyś tam wymienić, ale jak to będzie w długim czasie to grafika sie tylko niepotrzebnie marnować będzie, a potem będą już wydajniejsze karty. Bierz to z czym ten procesor sobie jeszcze względnie poradzi, a jak wymienisz potem procesor to i tak kopa cały sprzęt dostanie.

Bez przesady ludzie. Nawet 780 spokojnie będzie działać i nie będzie jakoś specjalnie ograniczona gdy tylko kolega tego FX-a troszku podkręci.

Działać to będzie nawet i z Titanem, ale jaki jest tego sens, skoro ten FX w zdecydowanej większości gier podkręcony do ~4.5 GHz wypada podobnie wydajnościowo jak 955/965BE na 4GHz? Do Phenoma też byś GTX780 pakował?

OOOOOPS. Cofam to co było tu wcześniej - jakoś przeoczyłem, że chodzi o Buldiego, a nie o Visherę. Ślepota na starość to straszna choroba. :wariat:

Edytowane przez TitoBandito01