wxxp840 0 Napisano 9 Maja 2010 Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Witam Został mi tydzień subskrypcji na Nortona 360, chcę kupić jakiegoś nowego antywirusa przeszukałem jeden z portali aukcyjnych gdzie natchnąłem się na Nortona Internet Security 2010 w cenie 13zł z licencją na 2 lata na 1 stanowisko, licencja jest elektroniczna. Co to znaczy elektroniczna? Podobno kod wysyłają na maila ale czy taki produkt jest oryginalny? Jaką mam pewność że ktoś nie ma jakiegoś generatora i po 2 tygodniach program nie przestanie mi działać? tu jest screen z opisem aukcji: http://wasd.pl/allegro.pl/images/index_22.png Proszę o opinie na ten tamat. pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
kopec23 10 Napisano 9 Maja 2010 Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Kupowałem już 2 razy licencję elektroniczną na Nortona IS 2010 (raz 3 stanowiska na 2 lata, a raz 1 stanowisko 2 lata) i wszystko działa tak jak powinno. Kupujesz kod np. na Allegro, ściągasz wersję trial z oficjalnej strony Nortona, instalujesz ją i podczas instalacji wklepujesz klucz i to wszystko. Masz oryginalnego Nortona IS 2010 (o ile oczywiście sprzedawca był uczciwy). Cytuj Link to post Share on other sites
matijas 7 Napisano 10 Maja 2010 Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 ja kupiłem raz KIS 2010 na rok i po 20 dniach klucz został zablokowany. sprzedający w momencie zakupu miał zero negatywów teraz konto zawieszone KLIK więc różnie to bywa Cytuj Link to post Share on other sites
genX_90 1 Napisano 10 Maja 2010 Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 To wyglada jakos trefnie tanio. Nie ma opcji ze normalna licencja kosztuje min 99pln a tu elektroniczna - 13pln. plytka, karton tyle nie kosztuje. Wg mnie to trefna transakcja. Cytuj Link to post Share on other sites
wxxp840 0 Napisano 11 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 tak myślałem gościowi już zablokowali konto dobrze ze wstrzymałem się z zakupem. A powiedzcie mi bo ostatnio dużo słyszę o zablokowanych kluczach itd. jak kupie takiego nortona w sklepie i moj klucz trafi na czarną listę a ja będę musiał sformatować dysk systemowy to co wtedy? Można zwrócić się do producenta o nowy klucz? Cytuj Link to post Share on other sites
matijas 7 Napisano 11 Maja 2010 Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Kaspersky nie pomaga jeśli kupiło się nie u ich dystrybutorów i dostałem taką odp: "Ten sprzedawca nie nalezy do naszego kanalu dystrybucyjnego na terenie Polski, dlatego nie jestesmy w stanie Panu/Pani pomoc." i jak zostanie zablokowany to upa zbita Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts