krzysiekf 0 Napisano 9 Maja 2010 Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Witam. Serdecznie zapraszam wszystkich chętnych zapaleńców overclockingu do przyłączenia się do Teamu Poland - numer teamu 276. Żaden inny software nie jest tak wymagający jak folding@home Więcej informacji można znaleźć na http://www.zwijaj.pl Statystyki teamu Poland znajdują się pod adresem http://folding.extremeoverclocking.com/team_summary.php?s=&t=276 Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 9 Maja 2010 Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Lepiej do BenchIT Team się przyłączyć http://benchit.pl/images/boinc.jpg Teraz są w TOP 100 kraju Cytuj Link to post Share on other sites
Krychu. 64 Napisano 9 Maja 2010 Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 o co tu w ogóle chodzi? Cytuj Link to post Share on other sites
Maksym Słomski 8 Napisano 9 Maja 2010 Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 O Folding @home Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiekf 0 Napisano 9 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Zasada jest prosta żyłujemy sprzęt na maxa, zapuszczamy odpowiednie wersje folding@home(jednowątkowe lub wielowątkowe na CPU albo na GPU) konkurujemy między sobą a przy okazji przysługujemy się nauce. Cytuj Link to post Share on other sites
Waldeusz 0 Napisano 9 Maja 2010 Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Primo i najważniejsze - wspieramy badania naukowe nad białkami, co pozwala zrozumieć pewne mechanizmy nimi rządzące i pośrednio przyczynia się do walki z gnębiącymi ludzkość chorobami Sekundo - z przyjemnością oglądamy "wyczyny" w super Pi i inne benchmarki, ale to jest PIKUŚ, albo ...Pan Pikuś w stosunku do wykręconej maszynki liczącej na 8 wątkach 24/24 - tu dopiero widać jak stabilny i ile faktycznie warty jest sprzęt Liczyć można na CPU i na GPU pod Linuxem czy Windows, jest duża dowolność. Jak masz troche zacięcia i chęć spróbowania swoich sił to zapraszamy Klienta do obliczeń można pobrać tutaj http://folding.stanford.edu/English/Download reszte informacji można znaleźć na forum Stanford lub polskim http://www.forum.zwijaj.pl/index.php Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
mate76 0 Napisano 9 Maja 2010 Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Lepiej do BenchIT Team się przyłączyć Teraz są w TOP 100 kraju Najlepiej przyłączyć się do najlepszych Team Poland jest na pierwszym miejscu w Polsce oraz 43 miejscu na Świecie w całym projekcie Folding@Home. Z kolei ten projekt jest najwydajniejszym istniejącym superkomputerem. Obecnie ma wydajność ok. 6,3 PetaFLOPa. Najszybszy wg Top500 superkomputer Jaguar oparty na Cray XT ma "zaledwie" 1,8 PetFLOPa... Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 9 Maja 2010 Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Eee ja jedną próbkę kiedyś dla NASA przeliczyłem czy coś tam i jakoś nie chciało mi się kontynuować tego Cytuj Link to post Share on other sites
SynSama 0 Napisano 9 Maja 2010 Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Lepiej do BenchIT Team się przyłączyćSam się zastanawiam czy do nich nie dołączyć, chodzą słuchy że wybili się tak przez ~ trzy tygodnie kozaki Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 9 Maja 2010 Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Myślę, że mój to z 3000zł jest warty Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiekf 0 Napisano 9 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Myślę, że mój to z 3000zł jest warty tylko Cytuj Link to post Share on other sites
leon691 39 Napisano 9 Maja 2010 Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 mój jest bezcenny. A tak serio jest warty tyle co wasze + 1zł. Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 9 Maja 2010 Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 A liczymy peryferia? Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 9 Maja 2010 Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Mój jest co najmniej 3000zł wart Cytuj Link to post Share on other sites
leon691 39 Napisano 9 Maja 2010 Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 torture czemu zmieniłeś vaporową dmuchawkę na radeonie?? Powiedz, bo przez ciebie też mam pokusę coś wymienić! Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiekf 0 Napisano 9 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 mój jest bezcenny. A tak serio jest warty tyle co wasze + 1zł.jesteś pewien? w bezpośrednim starciu (nie w benchmarkach a w programach, które obnażają wszelkie mankamenty w stabilności) może okazać się -1zł Cytuj Link to post Share on other sites
leon691 39 Napisano 9 Maja 2010 Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 to fakt. W kwesti stabilności to 15 minut katowania w orthosie uważam za rozsądne maximum. Moge poledz w jakimś tescie 24 godzinnym. Choć z drugiej strony nie pamiętam kiedy ostatnio miałem bsoda. Cytuj Link to post Share on other sites
Waldeusz 0 Napisano 9 Maja 2010 Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Leon69 - takie "max-y 15 minutowe" na orthosie to się przechodzi z palcem w ...... Ale przekręć 4 jajowca z 2,6@4, zapakuj 2 mocne GPU (też wykręcone) i odpal zestaw na kilka dni przy 100% obciążeniu, to się wtedy przekonasz co to jest stabilność i jakie dodatkowe problemiki ci wyskoczą choćby z chłodzonkiem Torture - fajny masz sprzęcik w stopce Ale mniemam że z tymi nastawami to by w moich łapkach długo by nie pożył Zresztą skoro sam go wyceniasz na 3k ... to pewnie nie jest wart więcej Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Bany_krk 200 Napisano 9 Maja 2010 Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 wystarczy złożyć klaster i po zawodach Cytuj Link to post Share on other sites
leon691 39 Napisano 9 Maja 2010 Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Leon69 - takie "max-y 15 minutowe" na orthosie to się przechodzi z palcem w ...... Ale przekręć 4 jajowca z 2,6@4, zapakuj 2 mocne GPU (też wykręcone) i odpal zestaw na kilka dni przy 100% obciążeniu, to się wtedy przekonasz co to jest stabilność i jakie dodatkowe problemiki ci wyskoczą choćby z chłodzonkiem ale że co, sugerujesz że mój Hans 3 może być niestabilny?! Po-gie-ło Cię? Ale że co jeszcze oprócz tych warunków co wymienileś, komp ma być pod pierzyną, okno zamknięte, w piecu napalone? Nie podniecaj się tak za bardzo tym swoim testowaniem, i bez wkładania sobie palców w .... może? Cytuj Link to post Share on other sites
Waldeusz 0 Napisano 9 Maja 2010 Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Klaster wystarczy złożyć powiadasz no to złóż Tylko nie pisz zaraz (please) że masz Galere w piwnicy bo i tak nie uwierze Cytuj Link to post Share on other sites
RAKU 44 25 Napisano 9 Maja 2010 Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Leon69 - takie "max-y 15 minutowe" na orthosie to się przechodzi z palcem w ...... Ale przekręć 4 jajowca z 2,6@4, zapakuj 2 mocne GPU (też wykręcone) i odpal zestaw na kilka dni przy 100% obciążeniu, to się wtedy przekonasz co to jest stabilność i jakie dodatkowe problemiki ci wyskoczą choćby z chłodzonkiem Albo z komornikiem jak przyjdą Ci zabierać fanty za zaległe rachunki za prąd Cytuj Link to post Share on other sites
Waldeusz 0 Napisano 9 Maja 2010 Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Ja nic nie sugeruje. Skoro uważasz ze Hans-3 jest stabilny, to być może jest. Ale ciekaw jestem ile ten twoj Hans wycisnąłby PPD ( punktów/dobe) Pozdrawiam Albo z komornikiem jak przyjdą Ci zabierać fanty za zaległe rachunki za prąd Dżentelmeni nie rozmawiają o pieniądzach A jak kogoś stać na porządny wóz, to stać go i na AC i na paliwo do niego Zwijać białka może każdy bez względu na moc swojego zestawu. Procesy obliczeniowe pracują z najniższym priorytetem i nie przeszkadzają w "normalnej" pracy na kompie. Każdy wyliczony udział cząstkowy jest cenny w ogólnym projekcie. A dla tych co się chcą pościgać swoimi ferrari - koszty stanowią drugorzędny element Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
leon691 39 Napisano 9 Maja 2010 Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 proc jest chłodniutki w idlu jak tak sobie pisze (30C), wiatrak na lpt709 pod obciążeniem robi 2400obr/min i choć staje sie upierdliwy skutecznie schłodzi e8400 na 1.4v. Pomoże mu w tym górny 140mm wentyl i tylna 120mm ustawione na 700 i odpowiednio na 1200obr/min. Standardowo gorący na x48 north bridge po przesmarowaniu dobrą pasta i przy nieocenionej pomocy górnego 140mm też w idlu ma 42C czyli ok. Vapor jak to vapor chodzi cicho kosztem ciut większej temperatury pod obciążeniem, ustawiony na auto przy 960/4800 nie pozwoli się karcie spalić nawet przy podgrzewaniu jej futuremarkiem. 2x120mm na przedzie przy 1300obr/min skutecznie wymusza obieg powietrza w budzie. Hans 3 to stabilny komputer wielozadaniowy, świetny do gier, filmów, surfowania i w ostateczności do kończenia pracy rozpoczętej w robocie. Cytuj Link to post Share on other sites
RafiXII 1 Napisano 9 Maja 2010 Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 hmmmm a mój jest równie dla mnie bezcenny, bo składałem go sam robię wszystko po swojemu:P Hmmm dziewczyny samochodu i komputera się nie pożycza nawet najlepszemu kumplowi. chociaż czasem kumpel mi pożycza a co to nie powiem Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts