Prywaciorz 0 Napisano 7 Maja 2010 Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Witam mam problem ze sterownikami:( gdy instaluje catalyst 10,4, monitor przechodzi mi w "saving mode" ( montor to Lg Flatron E2250V i jest podpiety kablem HDMI do radeona 5970 wlasnie od gigabyte) po restarcie systemu nie wysfietla mi obrazu na caly ekran chociaz niby jest napisane ze rozdzielczosc jest 1920:1080. Gdy odinstalowalem sterownik dziala jak nalezy. Wie ktos moze o co moze chodzic bo troszku zmula nie moc sobie sterownikow zaktualizowac Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 7 Maja 2010 Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Spróbuj starsze sterowniki zainstalować np 10.3.Wtedy zadziała.A jak nie to wywal wszystko co z ATI związane i wtedy wgraj najnowsze(wraz z ati catalyst control center). Cytuj Link to post Share on other sites
Prywaciorz 0 Napisano 8 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Zrobiłem tak i dalej du... dalej przy aktualizacji mi nie wchodzi obraz na pełny ekran:( odinstalowalem wszystko i zainstalowalem sterowniki te co dostalem z karta (wersja 8.663.0.0). Ale jak ktos ma jeszcze jakies pomysl to prosze o rade bo jak napisalem wyzej srednio nie moc sobie sterownikow aktualizowac Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 8 Maja 2010 Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Przy HDMI jest możliwość sterowania obrazem (jego położeniem)? Spróbuj w sterownikach się pobawić (CCC). Cytuj Link to post Share on other sites
Prywaciorz 0 Napisano 9 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Nie ma takiej opcji w sterownikach (przynajmniej ja nie znalazłem) Moze jest to wina ze monitor mam prez HDMI podpiety? nie mam jak tego sprawdic bo nie posiadam juz zwyklego kabla:( najlepiej jakby mi to ktos wytlumaczyl jak 10-letniemu dziecku bo jesli chodzi o sprzet komputerowy to niestety leze i kwicze Okazało się ze wina lezy jednak po stronie kabla HDMI na zwyklym wysfietla mi normalnie na caly ekran. Ale moze mi ktos odpowiedziec na to pytanie: Dlaczego jak zainstalowalem sterowniki dołaczone na plycie do karty graficznej obslugiwal mi kabel HDMI obraz na caly ekran a po aktualizacji sterownikow juz nie? Dla mnie jest to troszeczke dziwne... Bylbym wdzieczny za wyjasnienie:) Cytuj Link to post Share on other sites
GIGABYTE_PL 62 Napisano 10 Maja 2010 Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 "Dlaczego jak zainstalowalem sterowniki dołaczone na plycie do karty graficznej obslugiwal mi kabel HDMI obraz na caly ekran a po aktualizacji sterownikow juz nie" Dlatego, iż dokładamy wszelkich starań, aby sterowniki dodawane do kart były jak najlepsze co nie oznacza - najnowsze. Aktualizacja sterowników, jeśli nie ma bezpośredniej potrzeby jest zbędna. Cytuj Link to post Share on other sites
junkers78 0 Napisano 10 Maja 2010 Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Ale jednak coś jest z tymi sterownikami 10.4 do ATI,ja mam też parę konfliktów.Jakiś nie wypał z nimi,dziś przechodzę na 10.3 i zrobię parę testów i wtedy opiszę je. Cytuj Link to post Share on other sites
McGregor 0 Napisano 13 Maja 2010 Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Ja mam taki sam problem na 5770 i nawet dałem wątek na to. Rozwiązania: - GPU scaling w CCC (polecone) - powrót do CCC v10.2 (sam sprawdzałem) i czekanie na nowa wersję sterów która będzie OK. Cytuj Link to post Share on other sites
McGregor 0 Napisano 14 Maja 2010 Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Własnie sie dowiedziałem, że trzeba czekac na nowe wersje sterów. Z 10.4 jest dużo problemów. Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 14 Maja 2010 Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 U mnie na R4850 stery 10.4, 10.4a, oraz 10.3 nie działają (chociaż 10.3 śmigały). AMD znów odwala fuszerkę przy sterach! Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 14 Maja 2010 Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 U mnie wszystko działa... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts