Skocz do zawartości

Problem z aktualizacja sterownikow

Recommended Posts

Witam mam problem ze sterownikami:( gdy instaluje catalyst 10,4, monitor przechodzi mi w "saving mode" ( montor to Lg Flatron E2250V i jest podpiety kablem HDMI do radeona 5970 wlasnie od gigabyte) po restarcie systemu nie wysfietla mi obrazu na caly ekran chociaz niby jest napisane ze rozdzielczosc jest 1920:1080. Gdy odinstalowalem sterownik dziala jak nalezy. Wie ktos moze o co moze chodzic bo troszku zmula nie moc sobie sterownikow zaktualizowac

Zrobiłem tak i dalej du...:( dalej przy aktualizacji mi nie wchodzi obraz na pełny ekran:( odinstalowalem wszystko i zainstalowalem sterowniki te co dostalem z karta (wersja 8.663.0.0). Ale jak ktos ma jeszcze jakies pomysl to prosze o rade bo jak napisalem wyzej srednio nie moc sobie sterownikow aktualizowac

Nie ma takiej opcji w sterownikach (przynajmniej ja nie znalazłem);)

Moze jest to wina ze monitor mam prez HDMI podpiety? nie mam jak tego sprawdic bo nie posiadam juz zwyklego kabla:(

najlepiej jakby mi to ktos wytlumaczyl jak 10-letniemu dziecku bo jesli chodzi o sprzet komputerowy to niestety leze i kwicze :)

Okazało się ze wina lezy jednak po stronie kabla HDMI na zwyklym wysfietla mi normalnie na caly ekran.

Ale moze mi ktos odpowiedziec na to pytanie:

Dlaczego jak zainstalowalem sterowniki dołaczone na plycie do karty graficznej obslugiwal mi kabel HDMI obraz na caly ekran a po aktualizacji sterownikow juz nie?

Dla mnie jest to troszeczke dziwne...

Bylbym wdzieczny za wyjasnienie:)

"Dlaczego jak zainstalowalem sterowniki dołaczone na plycie do karty graficznej obslugiwal mi kabel HDMI obraz na caly ekran a po aktualizacji sterownikow juz nie"

Dlatego, iż dokładamy wszelkich starań, aby sterowniki dodawane do kart były jak najlepsze co nie oznacza - najnowsze. Aktualizacja sterowników, jeśli nie ma bezpośredniej potrzeby jest zbędna.