mlody102 0 Napisano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Tak jak w temacie proszę o pomoc bo mamy głupią nauczycielkę która leci z tematami jak szalona nic nie tłumacząc a zadaje taką pracę domową że to nie jest do ogarnięcia proszę o zrobienie zadania 3.6 ,3.7 z góry dziękuję za każdą pomoc http://img39.imageshack.us/img39/767/pid8.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Ravan 4 Napisano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Pierwszego mi się nie chcę ;p ale drugie to spoko. #include <iostream> int main() { short int a = 3, b = -2, c = 10; if(a+b < c) { a*=2; b-=1; if(c > 0) c+=a; else c+=b; } else { c+=a*b; } std::cout << a << "," << b << "," << c; return 0; } Po skompilowaniu programu będziesz wiedział jakie wartości mają zmienne. To nie są trudne rzeczy wiec polecam poczytać o tym na necie. Cytuj Link to post Share on other sites
Luki91 157 Napisano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Tego pierwszego to ja kompletnie nie rozumiem. W sensie części "połącz słowa if z odpowiednimi słowami else". Wtf, kto takie zadanie wymyślił?! @mlody102, nie określiłeś w jakim języku ma być program do drugiego zadania. Cytuj Link to post Share on other sites
mlody102 0 Napisano 12 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 c++ oczywiscie i dziekuje a a o co w pierwszym chodzi to tez nie mam pojecia Cytuj Link to post Share on other sites
kropka89 16 Napisano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 (edytowane) W pierwszy trzeba tylko wiedzieć jak zachowuje się warunek bez klamerek, a potem narysować go na przykładzie kolejnego zadania. A tak w ogóle nigdy nie pisz takich instrukcji. Edytowane 12 Grudnia 2013 przez kropka89 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts