Rvczi 0 Napisano 7 Maja 2010 Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Witam, mam laptopa Acer Aspire 6935G, początkowo był on z systemem Vista Home Basic 32-bit..niestety nie zadowalała mnie praca na nim i niedawno zmieniłem na Win 7 - 64-bit.. System śmiga bardzo ładnie i o wiele wiele lepiej..mam jednak problem z pewnym programem..Na Viście występowało takie coś jak Acer ePower Management dzięki któremu mogłem zarządzać energią laptopa oraz wydajnością procesora i karty graficznej..Niestety pod Win 7 nie ma takiego programu, a zainstalowany z visty nie chce się uruchomić..(nawet przy próbach zmieniania trybu zgodności) Same systemowe wykrywanie baterii i ustawienie planu zasobów jej zużywania działa (nie można w nim zmienić wydajności karty ani procesora) ale gdy włączam grę widać że procesor i grafika nie są ustawione na maxa..ponieważ nawet gry z niewielkimi wymaganiami jak na takowy sprzęt maja lekkie problemy.. Czy może mi ktoś pomóc i polecić jakis darmowy program ktory moglby bezproblemowo zastapic wyzej wymieniony? Jestem Tu nowy i chcę się usprawiedliwić, że przeglądałem forum i nie do końca wiem gdzie naspisać o moim problemie więc postanowiłem zrobic to tutaj..jezeli wybrałem zła kategorie prosze moderatora o bezkonfliktowe przeniesienie tematu.. Z góry dzięki za pomoc pozdroo Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 7 Maja 2010 Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Po prostu ściągnij najnowszą wersję Acer ePower Management dla win7 i ciesz się swoim ulubionym programem. Dodatkowo zrób update biosu komputera do najnowszej wersji (poprawiono w nim po części to, co Tobie potrzebne). Cytuj Link to post Share on other sites
Rvczi 0 Napisano 8 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Zrobilem update...sciagnalem najnowsza wersje ePower Man. 5.00 na Win 7 64 bit..i zainstalowalem i...NIC..;/;/ nie wiem o co bee.. Cytuj Link to post Share on other sites
przemcio123 0 Napisano 27 Maja 2010 Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Witam pobierz z http://fabdial.free.fr/acer/ACERempowering.rar. Sam używam a i ze strony acera polecam nowy LaunchManager Acer 3.0.0.2 i bios 1.20(dodaje nowe podmenu dla podkręcenia procka i obsługe do 8gb ram) bardzo poprawił panel muzyczny i działanie lapka Tylko z prockiem tylko a z grafiką sie łatwo podkręca ja zauważyłem 30% mocy robiłem benchmark-i ,dlatego że lapek ma dobre chłodzenie tem. podskoczyła tylko o 5*C Cytuj Link to post Share on other sites
przemcio123 0 Napisano 27 Maja 2010 Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 I wgraj Najnowsze sterowniki do grafy trochę przyspieszą laptopa w grach Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts