Skocz do zawartości

Modularny zasilacz do 250 zł

Recommended Posts

@up No tak, TT Smart SE do cichych jednostek nie należy, ale jeśli chodzi o te budżetowe zasilacze to jest o wiele lepszy niż chociać Deus M1... A wadliwy egzemplarz może Ci się trafić nawet u SeaSonic'a czy SuperFlowera:)

W każdym razie, jeśli autor wykazuje chęć dopłaty jestem za BQ L8:)

• Popieram 1

@up No tak, TT Smart SE do cichych jednostek nie należy, ale jeśli chodzi o te budżetowe zasilacze to jest o wiele lepszy niż chociać Deus M1... A wadliwy egzemplarz może Ci się trafić nawet u SeaSonic'a czy SuperFlowera:)

W każdym razie, jeśli autor wykazuje chęć dopłaty jestem za BQ L8:)

No tak niestety - tylko prawdopodobnie też przez zasilacz został uszkodzony slot pci-e. No i ile czasu zmarnowałem by dojść do tego, że to nowy zasilacz powodował takie dziwne problemy. Mam nadzieję, że oddadzą mi kasę i się rozejrzę za czymś raczej używanym i nie koniecznie modularnym - jakoś mi to się nie przydało, tylko złącze z molexami było odpięte...

Powiem tak G550  największą zaletą jest to , moim zdaniem , jego bardzo niska cena i 5 lat gwarancji oferuje dosyć dobre wyniki zgodze sie jest to całkiem zaawansowana technicznie platforma jak na swoją cenę ( DC-DC).

Cooler Master ostatnio następuje bardzo agresywną strategię cenową ,wiadomka, duza konkurencja, ale tak czy siak jakoś ta strategia nie działa i jeszcze te CapXon to juz mogli by dać Teapo o wiele lepsza jakość i może byśmy inaczej rozmawiali.

BQ jest cichszy i ma lepsze bebechy, ja jestem  za L8.

Można polonizować, jaki ma to wpływ na konstrukcję bo trzymanie napięć jest bardzo dobre, tłumienie tętnień tez tragedii nie ma, jak na tą półkę cenową to jest OK. No i trzeba zaznaczyć, że Cooler Master udziela na niego 5 lat gwarancji, co jest swoistym zabezpieczeniem. Co do ciszy to wypada na poziomie L8 http://www.techpowerup.com/reviews/CoolerMaster/G550M/10.html Dla mnie jednak to G550M jest lepszą propozycją. 

Według Techpowerup G550M świetnie wypada w testach, L8 CM 530 ma słabą linię 3.3V, przy już przy 80% obciążenia ma tylko 3.17V, z drugiej strony nikt w opiniach na morele nie narzekał na stabilność.

A z CM G550M jest taki problem, że jest brak opinii i nie wiadomo jak jest z jego niezawodnością.

CM jest cichszy trochę od L8 bez CM przy średnim obciążeniu, do 50%, bo później już trochę głośniej się robi. Nie znalazłem dokładniejszego testu głośności odnośnie L8 i L8 CM.

L8 według Techpowerup jest jednym z najcichszych zasilaczy, ma stabilniejsze napięcia, ale nie da rady sobie ze stanem uśpienia przy Haswell.