siemaraz 3 Napisano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Dzisiaj dotarł do mnie komputer, zainstalowałem windowsa 7 dzieląc dysk 1tb na 2 partycje 100gb(system i sterowniki) 830gb (gry itd.) i teraz jak coś instaluję to co zrobić żeby sam robił się folder tak jak na dysku c.. teraz na dysku d mam pojedyńce pliki i folery programów razem!! co robić? żęby przenieść program files.. Sory za błędy ale piszę na 8 letniej klawiaturze żyje ktoś tutaj? .. 2 Link to post Share on other sites
Mirinda 1435 Napisano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Jak przeniesiesz program files to mogą wszystkie programy się zwalić. Spróbuj jeszcze raz format i zainstaluj system na partycji której chcesz. Link to post Share on other sites
siemaraz 3 Napisano 11 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Nie rozumiem. System zainstalowałem na C bo tak chciałem i właśnie dlatego dałem tam tylko 100gb wolnej pamięci.. to teraz zrobić tak że C dać 800gb a d 100gb i tutaj instalowaćtka? Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Nie za bardzo rozumiem w czym tkwi problem. Co chcesz instalować ? Praktycznie każda gra/program tworzy własny folder podczas instalowania. Link to post Share on other sites
siemaraz 3 Napisano 11 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 wszystko co pobieram lub instaluję zabiera miejsce z C i muszę przenosić.. np chrome czy ts lub gry typu minecraft czy coś wszystko sie instaluje wpogram files w C.. a du*a a jak już to muszę folder robićć i tam instalować Link to post Share on other sites
Gemon 121 Napisano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Podczas instalacji gry lub programu możesz sam wybrać miejsce docelowe instalacji. A jeśli chodzi o chrome, to w ustawieniach programu możesz ustawić gdzie ma zapisywać pobierane pliki. Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 A jaką trudnością jest zmiana docelowego folderu instalacji ? Zarejestrowanie się na forum jest od tego bardziej skomplikowane. 1 Link to post Share on other sites
siemaraz 3 Napisano 12 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Tak!! Bo nawet jeśli wybieram że na D to zawsze trochę mb z gb wchodzi na C A TEGO NIE CHCE!! od nowa zainstalować robiąc tylko jeden dysk? czy zrobić jakoś 2 że na C jest 800gb i tak jest program files itp. a 100gb c gdzie jest sam system... CO ZROBIĆ? Link to post Share on other sites
bar1004 102 Napisano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Na C zawsze musi się coś zainstalować, bo trzeba dodać informację do rejestru o programie, skrót programu, pliki konfiguracyjne (często są w dokumentach) itd. Ale w większości przypadków nie da się tego zmienić gdyż jest to domyślna ścieżka przy instalacji programów. Po za tym pisz powoli, bez błędów i zrozumiale, bo dalej nie jestem pewien, czy o to Ci chodziło. Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Naprawdę nie wiem, czego oczekujesz, a z Twoich wypowiedzi i braku wiedzy wnioskuję, że jesteś raczej dość młody, więc jak masz taką możliwość to może poproś kogoś dorosłego. 1 Link to post Share on other sites
siemaraz 3 Napisano 12 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 ehh.. widzę że lepiej nie szukać tutaj pomocy.. gdzie widzisz że piszę "FORUM TYLKO DLA ZAAWANSOWANYCH" ? brak słów Link to post Share on other sites
bar1004 102 Napisano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Ehhh... typowe dziecko, nie wyjaśniłeś dokładnie problemu, piszesz z błędami, nie zrozumiale i jeszcze się obrażasz, że nikt nie jest w stanie Ci pomóc. Właściwie, to chyba nawet lepiej jeśli pójdziesz z tego forum, bo ani nie potrafisz wykorzystać czyjejś pomocy, ani nie pomożesz nikomu innemu. I znowu używasz niezrozumiałego sformułowania: gdzie widzisz że piszę "FORUM TYLKO DLA ZAAWANSOWANYCH" ? Jeśli masz namyśli, że ty piszesz, to to zdanie jest kompletnie bezsensowne, chyba że chciałeś napisać "jest napisane", to wtedy zgadzam się z tobą nie jest nigdzie napisane "FORUM TYLKO DLA ZAAWANSOWANYCH", ale trzeba też umieć przedstawić problem, aby ktoś Ci pomógł. 1 Link to post Share on other sites
KrajuPL 4 Napisano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Nie pisze tak ale panowie wyżej próbują ci pomóc, co masz na myśli ze mb z bg idą na C ? Chodzi ci o to ze niektóre pliki lądują na C czy o co chodzi ? Link to post Share on other sites
Pankracy666 312 Napisano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Nie mogę :D Chyba czas utworzyć na forum temat "kwiatki z benchmark" - przynajmniej będzie pompa Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 ehh.. widzę że lepiej nie szukać tutaj pomocy.. gdzie widzisz że piszę "FORUM TYLKO DLA ZAAWANSOWANYCH" ? brak słów Uwierz, że jest tu naprawdę duże grono osób, które z chęcią służą pomocą, ale podstawa to jasne i przejrzyste określenie problemu. Mimo usilnych starań nie jestem w stanie zrozumieć twoich oczekiwań, a twój brak elementarnej wiedzy, jak i zachowanie, sugeruje nie tylko bardzo młody wiek, ale również brak dotychczasowej styczności z komputerami. To nie jest forum tylko dla zaawansowanych, ale przychodząc tutaj trzeba mieć chociaż podstawy, bo inaczej nie będziemy nawet rozmawiać w tym samym języku. 1 Link to post Share on other sites
Sakret 36 Napisano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Jak sam napisałeś część plików musi zostać na C by działy nie da się tego zmienić. Link to post Share on other sites
siemaraz 3 Napisano 14 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Przepraszam, za te moje komentarze.. Miałem zły dzień.. Problem rozwiązany temat do zamknięcia, jeszcze raz przepraszam Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Przeprosiny przyjęte Temat zamykam. Link to post Share on other sites
Recommended Posts