Skocz do zawartości

Komputer do 4000 PLN (+/- 200 PLN)

Recommended Posts

Kajitsu wielkie dzieki za pomoc, mam jeszcze jedno pytanko to lepiej wpierw kupic jedna karte gtx 760, monitor 120 hz i potem dokupic druga 760? czy jednak radzisz mi kupic 770 na poczatek? jakas jest roznica miedzy nimi w pozniejszym stadium pod SLI? jesli 760 to ktora?

Ja zawsze staram się nie przepłacać. Różnica w cenie SLI GTX 760 / GTX 770 to 600 zł, różnica w wydajności jest taka http://www.legitreviews.com/msi-geforce-gtx-760-gaming-oc-2gb-video-card-review-in-sli-and-2d-surround_2224/4

Sam musisz sobie zadać pytanie, czy potrzebujesz takiej mocy którą daje SLI GTX 770 ? Zdecydowanie szedłbym w SLI GTX 760 + 120 Hz, albo w jednego GTX 770 pod stary monitor bez planowania o SLI w przyszłości 

Rok czasu na jednej GTX 760 ... hmmm... może być ciężko w zależności od tego jaki wymagający jesteś co do ustawień, jeżeli myślisz o graniu na ultra w FullHD to nie musisz czekać do 2014 żeby to GTX 760 zaczął się dusić, teraz trafiają się już takie rodzynki.

GTX 770 jest jednak około 30% wydajniejszy od GTX 760 co robi znaczącą różnicę http://www.frazpc.pl/artykuly/924904-4/ewolucja-od-amd---asus-radeon-r9-280x-directcu-ii

A rozwiązanie typu teraz biore 770 z moim starym monitorem
a później dokupi sie druga 770 i monitor 120hz

W takim razie robię tak:

Płyta główna: AsRock Z87 Extreme4 /intel Z87, LGA 1150/

Procesor: Intel Core i5-4670K /3.4GHz, 6MB, LGA 1150, BOX/

Chłodzenie CPU: Thermalright HR-02 Macho Black-White

Pamięci: Crucial 8GB (2x4GB) 1600MHz CL8 Ballistix Tactical

Dysk twardy: Western Digital Blue 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600  

SSD: nie chce

Napęd optyczny: mam

Karta graficzna: Gainward GeForce GTX 770 Phantom 2GB DDR5 256bit (1202/7010)

Obudowa: Fractal Design Define R4 USB 3.0 Black Pearl

Zasilacz: Corsair RM 750W 80+ Gold

a w 2014 dokupuje sobie jeszcze jedna gtx 770 i zmieniam monitor na 120 hz i gitara??  :>

Dobrze rozumuje? Edytowane przez Rosak777

Zestaw jest ok, możesz zamawiać. Nie nastawiaj się na to SLI oraz 120 Hz jako przymus. Zobaczysz na jak długi okres wystarczy Ci ten zestaw, zobaczymy co przyniesie czas, nowe generacje GPU, w razie czego jesteś porządnie zabezpieczony pod rozbudowę