Skocz do zawartości

pęknięty ekran w nawigacji Pilne!

Recommended Posts

Witam mam nawigację firmy lark freebird 50.1 niestesy upusciłem ją i pękł wyswietlacz

w lewym dolnym rogu nawigacja się włącza lecz menu nie działa ekran się nie rozlał

czy jest możliwa wymiana tego ekranu i ile by to kosztowało czy moze trzeba kupić nową.

Prosze o pomoc gdyż w poniedziałek jest mi ona potrzeba :help:

Zgadzam się z Maksymem, wymiana wyświetlacza w urządzeniach tego typu dorównuje kosztom nowego produktu. No i jeszcze ten bardzo ograniczony czas...znając polskich "specjalistów" to będą próbowali wyciągnąć extra kasę jeżeli zauważą, że bardzo Ci zależy na czasie.

Gość DANNY_79

W PL nie mogę się doszukać części do niej. Znalazłem wyświetlacz za 45$ gdzieś w świecie.

To zupełnie nieopłacalne przedsięwzięcie, jak nową można nabyć już za ok 250zł.

Jedynie, to szukać uszkodzonej na aukcji, ale z dobrym LCD.

pozdrawiam

E:

Może daj ogłoszenie gdzieś na jakimś serwisie GSM i podobne.

Moi drodzy,

Miałam dziś okazję być na Matuszewskiej - właśnie z takim problemem jak w temacie - pękł mi panel dotykowy ( już 2 x!! ) 2 m-ce temu wymiana od ręki kosztowała mnie 100 zł za panel dotykowy i 50 zł za ramkę, tą plastikową...W dniu dzisiejszym nie dość, że szanowny pan był sam i nie mógł tego naprawić ( zajmuje to ok 10 min. ) to jeszcze rzucił kwotą 180 zł za sam panel dotykowy - wymiana "gratis"... :P No niech mnie szlag...Jeden bierze 100 zł a drugi 180.Jeszcze twierdził, że można by spuścić cenę do 140 zł..."Bo 2 m-ce temu zapewne zaistniała jakaś pomyłka..." Za przeproszeniem niech się sam spuści...Trzeba z nimi ostro rozmawiać, bo w końcu ktoś kiedyś przyjdzie do ich i pan stwierdzi, że wymiana kosztuje 200 zł i znajdą :D ... Odpuszczam sobie naprawę, serwis stracił wiarygodność u mnie...Chyba po prostu trzeba trafić na odpowiednią osobę...Hmmm a może powinnam była wysłać kolegę...Może kobiety mają drożej... :P