ministrant 0 Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Witam mam nawigację firmy lark freebird 50.1 niestesy upusciłem ją i pękł wyswietlacz w lewym dolnym rogu nawigacja się włącza lecz menu nie działa ekran się nie rozlał czy jest możliwa wymiana tego ekranu i ile by to kosztowało czy moze trzeba kupić nową. Prosze o pomoc gdyż w poniedziałek jest mi ona potrzeba :help: Cytuj Link to post Share on other sites
Maksym Słomski 8 Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Stawiam, że nowy wyświetlacz kosztuje tyle, że wymiana będzie zupełnie nieopłacalna, szczególnie, że musiałbyś to mieć zrobione już na poniedziałek... Cytuj Link to post Share on other sites
mek 87 Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Zgadzam się z Maksymem, wymiana wyświetlacza w urządzeniach tego typu dorównuje kosztom nowego produktu. No i jeszcze ten bardzo ograniczony czas...znając polskich "specjalistów" to będą próbowali wyciągnąć extra kasę jeżeli zauważą, że bardzo Ci zależy na czasie. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 W PL nie mogę się doszukać części do niej. Znalazłem wyświetlacz za 45$ gdzieś w świecie. To zupełnie nieopłacalne przedsięwzięcie, jak nową można nabyć już za ok 250zł. Jedynie, to szukać uszkodzonej na aukcji, ale z dobrym LCD. pozdrawiam E: Może daj ogłoszenie gdzieś na jakimś serwisie GSM i podobne. Cytuj Link to post Share on other sites
ministrant 0 Napisano 9 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 znalazłem w serwisie larka wymiana kosztuje 140 zł dochądzą jeszcze koszty wysyłki nawigacji i czas jaki będzie realizowana naprawa a zapewne troche by zeszło dzięki za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
ministrant 0 Napisano 9 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 a tak pozatym to pomyłka nie pękł wyswietlacz tylko penel dotykowy sorki ale mniejsza to kupiłem ją nowa taką samą Cytuj Link to post Share on other sites
mirelka_23 0 Napisano 12 Maja 2010 Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Moi drodzy, Miałam dziś okazję być na Matuszewskiej - właśnie z takim problemem jak w temacie - pękł mi panel dotykowy ( już 2 x!! ) 2 m-ce temu wymiana od ręki kosztowała mnie 100 zł za panel dotykowy i 50 zł za ramkę, tą plastikową...W dniu dzisiejszym nie dość, że szanowny pan był sam i nie mógł tego naprawić ( zajmuje to ok 10 min. ) to jeszcze rzucił kwotą 180 zł za sam panel dotykowy - wymiana "gratis"... No niech mnie szlag...Jeden bierze 100 zł a drugi 180.Jeszcze twierdził, że można by spuścić cenę do 140 zł..."Bo 2 m-ce temu zapewne zaistniała jakaś pomyłka..." Za przeproszeniem niech się sam spuści...Trzeba z nimi ostro rozmawiać, bo w końcu ktoś kiedyś przyjdzie do ich i pan stwierdzi, że wymiana kosztuje 200 zł i znajdą ... Odpuszczam sobie naprawę, serwis stracił wiarygodność u mnie...Chyba po prostu trzeba trafić na odpowiednią osobę...Hmmm a może powinnam była wysłać kolegę...Może kobiety mają drożej... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts