Bakak 661 Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 witam Od jakiegoś czasu szukam wyników różnych konfiguracji w dziale rankingi i z przykrościa muszę stwierdzić, że wyszukiwarka nie działa poprawnie. Pewne zestawienia podzespołów są całkowicie pomijane. Np. podanie parametrów 3Dmark 06, Phenom II 955 i radeona 5770 wyświetla wyniki tylko jednego użytkownika (jakiś "kaliberek" czy coś), a jest ich więcej w tym moje, które się nie wyświetlają. Uniemożliwia to porównanie potrzebnych danych. Co gorsza jedynym sposobem na odnalezienie potrzebnych mi informacji, jest wyświetlenie wszystkich zapisanych wyników w danym teście i wyszukiwanie ich ręcznie. Może ktoś z was wie jak to przeskoczyć, tak żeby działało to poprawnie? Pisałem już do redakcji w tej sprawie ale nikt się tym nie zajął Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Hej 3DMark06, PII X4 955, HD 5770: http://www.benchmark.pl/benchmarki/show?metoda_id=2&nickname=&commit=&zestaw[1]=1305&zestaw[3]=&zestaw[4]=&zestaw[5]=1472&zestaw[7]=U mnie wyświetlają się dwa wyniki: http://img571.imageshack.us/img571/4360/bmk.jpg Pozdrawiam, Y0ddh4 Cytuj Link to post Share on other sites
Bakak 661 Napisano 6 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 no widzisz tobie dwa, jeden mój i jeszcze kogoś, a u mnie nie u mnie wyświetlają sie dwa wyniki jakiegoś kaliberka, i nic ponad to. A wyszukaj sobie z użyciem tylko filtra po odpowiednim benchmarku to znajdziesz o wiele więcej konfiguracji opartych o Phenoma II 955 i Radka 5770. i to jest dziwne, że nie pokazuje wszystkiego Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Ale jednocześnie HD 5770 i PII 955? Bo może znajdujesz wiele z HD 5770 i jakimiś innymi CPU i analogicznie z PII 955? Cytuj Link to post Share on other sites
Bakak 661 Napisano 6 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Ale jednocześnie HD 5770 i PII 955? Bo może znajdujesz wiele z HD 5770 i jakimiś innymi CPU i analogicznie z PII 955? Jednocześnie! zestawień Phenom II 955 i Radek 5770 jest kilka, ale nie wiadomo czemu wyszukiwarka podaje tylko dwa. Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Przeszukałem wyniki z filtrem na procesor i oddzielnie na kartę graficzną i w obu przypadkach doszukałem się tylko tych dwóch wyników. Czy mógłbyś podać konkretnie przykłady innych wyników, gdzie jest procesor PII 955 i HD 5770? Cytuj Link to post Share on other sites
mszark 36 Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 powybieraj jeszcze procki phenom X2(będą odblokowane) jak i b55 be, bo różnie są wybierane przy dawaniu wyników. przy wyborze samej grafy 5770 ja mam 4 strony wyników Cytuj Link to post Share on other sites
Bakak 661 Napisano 6 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 tak ale weź przefiltruj tylko po grafice to też wyskoczy ci tylko kilka wyników, albo wcale, a jest ich masa chodzi o to że wyszukiwanie ogólnie źle działa a nie tylko z tymi parametrami co ja podałem! Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 @mszark, ale dlaczego mam wybierać X2, kiedy szukam X4 955? Cytuj Link to post Share on other sites
mszark 36 Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 dlatego że ktoś mógł sobie wybrać właśnie x2 i ma odblokowany do x4 Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Ale wyszukiwarka szuka nie po tym co ktoś ma, tylko po tym co ktoś zaznaczy. To, że ktoś wpisze @X4 to nie znaczy, że wyszukiwarka to będzie potrafiła odnaleźć. Zauważ, że tam są pola 'dodatkowe informacje' i to właśnie tam jest napisane czy procesor jest podkręcony, czy nie. Wyszukiwarka patrzy wyłącznie na to co można wybrać spośród listy rozwijanej podczas dodawania wyników. Cytuj Link to post Share on other sites
Bakak 661 Napisano 6 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Ale wyszukiwarka szuka nie po tym co ktoś ma, tylko po tym co ktoś zaznaczy. To, że ktoś wpisze @X4 to nie znaczy, że wyszukiwarka to będzie potrafiła odnaleźć. Zauważ, że tam są pola 'dodatkowe informacje' i to właśnie tam jest napisane czy procesor jest podkręcony, czy nie. Wyszukiwarka patrzy wyłącznie na to co można wybrać spośród listy rozwijanej podczas dodawania wyników. w wyszukiwarce nie ma zdefiniowanych dodatkowych informacji ona szuka tylko po rodzaju podzespołów. Tylko że szuka błędnie. osobiście znalazłem co najmniej 5 różnych wyników w których występowały takie podzespoły Jak phenom II 955 i Radek 5770. niestety musiałem wyszukać je ręcznie bo wyszukiwarka pomijała je i nie wyświetlała wyników!! Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 To podaj konkretne linki do takich przykładów, może jakieś screeny... Cytuj Link to post Share on other sites
Bakak 661 Napisano 6 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 To podaj konkretne linki do takich przykładów, może jakieś screeny... ok zrobie to jak wróce do domu bo w pacy nie moge Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts