cekword 0 Napisano 15 Marca 2009 Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Core2Duo E8200 zauważyłem wczoraj że komp trochę zwolnił, okazało się że nie ma drugiego rdzenia ? włączenie Core Temp (monitoring temperatury) widzi tylko temperaturę jednego rdzenia, CPU-Z też pokazuje jeden rdzeń, Bios - nie widziałem funkcji wyłączenia rdzenia chyba nie ma, restartowałęm go i nic ? poza tym zainstalowałem nowszy bios i nic. Menadżer urządzeń-Procesory- są niby dwa rdzenie ? Płyta Gigabyte X38-DS4 C2D E8200 2.66@3.2GHZ GF 8800GTS Cytuj Link to post Share on other sites
Dziadek 0 Napisano 15 Marca 2009 Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 miałem identyczny problem, musisz przeinstalować system i powinno być dobrze;) a mam jeszcze pytanie, bo pare osób miało taki własnie problem, masz Viste i instalowałeś SP2? bo u mnie to niedługo po tym przestał widzieć 2 rdzenie dlatego na wszelki wypadek wole nie ściągać póki co;p Cytuj Link to post Share on other sites
danieloslaw1 154 Napisano 15 Marca 2009 Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 To niemożliwe aby nie widział jednego rdzenia!!! Sprawdź w 3dmark i porównaj punkty z kolesiami co mają podobny sprzet!!! Powiedz jakie rezultaty! Cytuj Link to post Share on other sites
Dziadek 0 Napisano 15 Marca 2009 Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 danieloslaw1 to jest jak najbardziej możliwe, gdyż ja miałem dokładnie to samo (komputer przestał widzieć jeden rdzeń i pracował na jednym, odczuwalny był też spadek wydajności procesora o połowę) po reinstalacji systemu znowu się drugi pojawił Cytuj Link to post Share on other sites
entuzjasta789 0 Napisano 15 Marca 2009 Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 nowy system operacyjny z innej płyty powinien pomóc Cytuj Link to post Share on other sites
cekword 0 Napisano 15 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Core Temp pokazywał temperaturę tylko rdzenia 0, drugiego czyli 1 nie było wcale, to samo CPU-Z, format i instalacja systemu Vista pomogła już jest OK Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts