jureknbc 0 Napisano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Zastosowanie komputera: gry Maksymalna kwota jaką dysponujesz: 700zł na kartę graficzną, 200zł na zasilacz Których części potrzebujesz?: Kartę graficzną oraz zasilacz Czy będziesz podkręcać sprzęt? Nie zamierzam Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor?: 1440x900 Specjalne wymagania: brak Czy posiadasz jakieś części z poprzedniego komputera? nie Własna propozycja zestawu:Procesor: AMD FX-6300 Płyta główna: Gigabyte GA-78LMT-USB3 AMD 760G AM3+ Pamięć ram: Crucial 4gb 1600mhz CL8 Ballistix Tactical Dysk HDD: Western Digital blue 1TB SATA3 Obudowa: zelman Z3 Inne:Czy te części będą poprawnie funkcjonować?Jaką kartę graficzną wybrać, jaki zasilacz? Prosiłbym o argumentacje każdej propozycji, gdyż nie czuję się na siłach, aby samodzielnie dokonać wyboru. Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Chwila, składasz cały komputer od nowa, czy części wymienione wyżej już posiadasz ? Cytuj Link to post Share on other sites
jureknbc 0 Napisano 8 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Składam od nowa, w propozycji podałem części których raczej nie zamierzam zmieniać. Zastanawiam się nad płytą główną czy będzie ona najlepszym wyborem w cenie 200zł może lekko ponad. Szukałem trochę i znalazłem jakieś propozycje na zasilacz i kartę graficznąZasilacz: Corsair VS 550WKarta graficzna: Sapphire Radeon r9 270x OC Boost Dual-X 2gb Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Procesor: AMD FX-6300 O wiele lepszym wyborem będzie i3 4130 Jaki masz całkowity budżet ? Cytuj Link to post Share on other sites
jureknbc 0 Napisano 8 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 2100zł Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts