Gion3run 0 Napisano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Witam. Stoję właśnie przed wyborem monitora. Monitor będzie służył głównie do przeglądania internetu i grania w gry. Nigdy nie będę na nim oglądał filmów (jeśli to ma jakieś znaczenie). Jak w tytule tematu musi mieć on dobre odwzorowywanie czerni. Jestem trochę przewrażliwiony na tym punkcie. Nie może być to szeroko polecana matryca IPS Moja siostra ma właśnie taki monitor i w nocnych misjach w GTA V aż się nie chciało grać... Proszę o pomoc i z góry dziękuję Cytuj Link to post Share on other sites
emillo5 74 Napisano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 BenQ GW2460HM. Sam go mam i czernie są naprawdę świetne i do tego kolory prawie takie jak w IPS'ach . Cytuj Link to post Share on other sites
Gion3run 0 Napisano 6 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Czytam o tym Benq i wygląda naprawdę nieźle. Coś jeszcze ktoś wymyśli w tej cenie z "może" lepszymi parametrami czy mamy zwycięzce? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 łykaj benq, sprawdzony model, weź tylko wersję flicker free Cytuj Link to post Share on other sites
HD5830 20 Napisano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 (edytowane) Jak nie potrzebujesz HDMI i głośników i do tego większy o 3 cale, to do 800zł jest jeszcze BenQ GW2760 ( bez końcówek HM czy HS ). Właśnie się zastanawiam nad kupnem, ale praktycznie zero opinii o tej wersji. Tylko znalazłem informacje gdzie gość pisze, że "słabo wyświetla czcionki na tym monitorze" i dlatego na razie wstrzymałem się z zakupem. Edytowane 7 Grudnia 2013 przez HD5830 Cytuj Link to post Share on other sites
gregotsw 791 Napisano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 (edytowane) GW2760 to zasadniczo podobny monitor do starej serii GW2750HM, tylko dodatkowo flicker-free, oraz brak HDMI i głośników. W stosunku do serii GWxx60HM ma niższy kontrast(według producenta)... Na żaden test się nie natknąłem, ale AMVA w wykonaniu BenQ zasadniczo wychodzi w większości modeli bez wpadek. Jak na tą cenę to GW2760 jest całkiem niezłym wyborem, zwłaszcza jeśli nie możemy dopłacić do GW2760HM. Mimo tego niższego kontrastu(5000:1 vs 3000:1) przepaść na korzyść AMVA względem IPS jeśli chodzi o czerń i kontrast jest wyraźna. Jak masz do monitora mniej niż 80cm to lepiej będzie wybrać 24" GW2460HM flicker free. Jak więcej to zdecydowanie 27" będzie lepszy. Edytowane 8 Grudnia 2013 przez gregotsw Cytuj Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 benq bl2410pt Mam od wczoraj i czerń jest na prawdę super. Też szukałem czegoś innego niż IPS. Do tego ma fajne wykonanie, regulację wysokości i jest matowy. Cytuj Link to post Share on other sites
AvIataN 12 Napisano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Moja siostra ma właśnie taki monitor i w nocnych misjach w GTA V aż się nie chciało grać... A jaki konkretnie ma model ? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts