Dzonzi 49 Napisano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Witam Od pewnego czasu, podczas uruchamiania kompa, w momencie kiedy na monitorze jest logo Windowsa słychać w kompie trzask. Jest to taki jakby ktoś złamał plastikowy patyczek do lodów, tylko trochę cichszy. Jest praktycznie za każdym razem o ile nie za każdym. Podczas wyłączania jest to samo, tylko że już gdy pc jest praktycznie wyłączony tzn. ekran czarny itd. Co to może być ? Nie podoba mi się to... Link to post Share on other sites
worm 17834 Napisano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Otwórz obudowę i podczas włączania kompa przysłuchaj się, skąd może ten dźwięk dochodzić. Ja obstawiam zasilacz... Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Melman1980 363 Napisano 6 Grudnia 2013 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Hej. Asus Xonar DG wydaje dźwięk prawdopodobnie podczas przełączania trybu wyjścia audio z tego co pamiętam u mnie jest takie kliknięcie bo mam standardowo przy uruchomieniu ustawione Headphone 3 Link to post Share on other sites
csMKJP 12 Napisano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Tak to norma w kartach z serii Xonar. Te trzaski to przełącznik odcinający nieużywany aktualnie tor. Posiadam Xonar dx1. 1 Link to post Share on other sites
Dzonzi 49 Napisano 6 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 faktycznie bo tego xonara kupilem niedawno ;p Co do zasilacza to tez musze rozkrecic bo chyba cos wpadlo do srodka i czasami wydaje dzwiek jak wentyl ocieral o kartke papieru. Przysluchalem sie i to z zasilacza dobiega ;/ Link to post Share on other sites
KrajuPL 4 Napisano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 O kurcze, dopiero co kupiłem tą kartę i czekam aż mi ją dostarczą haha. Dobrze że to przeczytałem zanim ją zainstalowałem Link to post Share on other sites
xprzemcio 102 Napisano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Asus Xonar DG winny! 1 Link to post Share on other sites
Recommended Posts