slim600 0 Napisano 4 Maja 2010 Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 witam zamiezam podkrecic mojego athlona 2 250 .narazie mam box chłodzenie ale planuje kupić cos lepszego i tu pierwsze pytanie co wybrac do chłodzenia ?a tak poza tym to chce ułożyć sobie pare rzeczy odnosnie oc .Czytalem różne poradniki fora i mam mętlik w głowie wiec ja to widze tak prosze mnie poprawic jesli sie myle 1 wiec najpierw w zakładce memory clock obnizam do najnizszej wartosci 2 a w zakładce HT Link Frequency daje na 4 3 i w zakładce CPU Frequency podnosze o 5 MHz częstotliwość 4 testuje komputer orthosem prime 95 lub jakąś grą i sprawdzam temperatury procesora ktora nie powinna przekroczyć 60 stopni Mój Zasilacz OCZ StealthXStream SLI 500W 120mm płyta Gigabyte GA-MA785GT-UD3H Kingston PC3-10700(667 MHz) 2 gb pozdrwiam Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 4 Maja 2010 Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 1. W memory na razie zjedź o 1 stopień 2. OK 3. OK 4. Polecamy OCCT, i maksymalna temperatura dla tego procesora wynosi 74 stopnie, czyli do 65-70 możesz spokojnie jechać Cytuj Link to post Share on other sites
slim600 0 Napisano 5 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 ok dziekuje za podpowiedzi a tak poza tym to dzielnik (jak sie nie myle )miałem ustawiony na 5.33 ale moje pamieci pracują z częstotliwością 1333 MHz wiec podniosłem o jeden stopień czyli teraz musze wrócić do tych 5.33 i wtedy bedzie 1066MHz i moge kręcić powoli ? -- wstępnie podniosłem taktowanie procesora do 3.2 GHz zobaczymy co dalej Nie pisz posta pod postem. Masz 6h na edycję. Zapoznaj się z regulaminem forum. Cytuj Link to post Share on other sites
mszark 36 Napisano 5 Maja 2010 Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 pojedź od razu z szyną na 250 i dostosuj do niej napięcie, a dopiero potem baw się co 5 MHz. Cytuj Link to post Share on other sites
slim600 0 Napisano 6 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 a propo napiecia moje jest 1.488 V w biosie tak pokazuje i w cpu-z ,OCCT także a to chyba nie jest standardowe napiecie dla tego procesora czy przypadkiem nie jest ono za wysokie nie chce spalic procka i reszty:)miesiac temu kompa kupilem:) temp w stresie 43 stopnie testowalem occt i przeszlo bez błędów a takie napiecie mialem nawet przy normalnym taktowaniu 3 ghz co mnie zdziwilo Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Wg. stronki AMD domyślne napięcia to 0.85-1.425V Czyli było by dobrze, tylko nie jestem pewien czy te napięcia nie są maksymalnymi dopuszczalnymi Masz ustawione na Auto w BIOSie? Jakie temperatury przy obciążeniu? Cytuj Link to post Share on other sites
slim600 0 Napisano 7 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 tak w biosie jest na auto własnie to sprawdziłem podkręciłem jeszcze troche i teraz mam 3.3 ghz testowałem i poszło bez błędów temp w stresie nie przekraczają 43 stopni a w zakładce Pc Health STATUS napięcie nadal 1.488V natomiast w M.I.T pisze 1.425V Normalne a wiec nadal jestem niezadowolony z tego faktu tzn dlaczego tak jest Cytuj Link to post Share on other sites
slim600 0 Napisano 8 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 tu znowu ja:) mimo wszystko podkrecam nadal doszedłem do 3450 ghz ale komp juz sie nie uruchomił wiec w biosie w zakładce cpu northbridge w wartosci auto zmieniłem na manual i dałem x9 i komp odpalil jeszcze go pokatuje i zobacze co bedzie Cytuj Link to post Share on other sites
slim600 0 Napisano 12 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 próbuje nadal ale jakos nie zauważam poprawy w wydajnosci no cóż trzeba będzie procesor zmienić dziękuje za pomoc pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts