slim600 0 Napisano 4 Maja 2010 Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 witam posiadam athlona II 250 lecz bylem przekonany ze został on wykonany w 45 nm procesie technologicznym a w cpu-z pokazuje mi 65 nm mało tego napiecie wyświetla mi 1.488V to chyba nie jest normalne i wogóle jakoś inaczej pokazuje ten procesor niz ze zdjeć z internetu a i jeszcze nazwa kodowa to Kuma a powinien być Regor chyba ?teraz to juz sam nie wiem .Może mi ktoś powie o co chodzi ?dziękuje ipozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Bany_krk 200 Napisano 4 Maja 2010 Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 oczywiscie korzystasz z najnowszego cpu-z? Cytuj Link to post Share on other sites
slim600 0 Napisano 4 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 wersja to 1.42 2007:) Cytuj Link to post Share on other sites
Bany_krk 200 Napisano 4 Maja 2010 Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 to masz odpowiedź, wtedy ten procek dopiero w planach był Cytuj Link to post Share on other sites
slim600 0 Napisano 4 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 dobrze miec dostęp do neta i mądrzejszych od siebie:) dziekuje za pomoc aha ale to napiećie nadal jest wysokie chyba za bardzo takie to przy oc powinno być? Cytuj Link to post Share on other sites
mazi12435 44 Napisano 4 Maja 2010 Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 mi calkowicie cpu-z szalal z powodu niezaktualizowanego biosu.mam procek e6500 i plytke gigusia na p35 i okzalalo sie ze jak bios powstal to jeszcze nie bylo prockow 45nm i z tad te dziwiactwa.po zaktualizowaniu biosu do najnowszej wersji wszystko wrocilo do normy pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
dodzik18 1 Napisano 4 Maja 2010 Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 napięciami z różnych programów sie nie kieruj bo one przekłamują, najbardziej wiarugodny jest stary dobry miernik ale można też się biosem zadowolić chciaiż on też czasami pokazuje błędne odczyty Cytuj Link to post Share on other sites
lewas 0 Napisano 4 Maja 2010 Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 sory a jak ty chcesz zmieżyć napięcie procesora miernikiem?? chyba że są metody a ja o nich niewiem Cytuj Link to post Share on other sites
dodzik18 1 Napisano 4 Maja 2010 Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Na wielu płytach są wyprowadzone specjalne punkty pomiarowe(między innymi cpu) albo jeśli się nie ma tych punktów to w sekcji zasilania przyłożyć miernik to odpowiednich lutów i już. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts