Monika512 0 Napisano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Obecnie skończyła mi się umowy w jednej z sieci (T-mobile) , przez co stoję przed wyborem telefonu.Zastanawiam się nad: Nokia Lumia 625 Sony Xperia M Samsung Galaxy Trend i w ostatecznej ostateczności Samsung Galaxy S III mini - ale to raczej odpada ze względy na koszt zakupu telefonu w abonamencie Przedział cenowy to 200 (góra 250) zł na abonament w t-mobile, na najniższy oferowany abonament w tej sieci. Zależy mi na tym by: - od czasu do czasu móc zrobić dobre zdjęcie tekstowi - nie zawieszał się - miał wytrzymałą baterię, gdzie nie muszę codziennie ładować telefonu - miał dobre głośniki - żadne szumy, tłumienia, przerywanie nie wchodzi w grę - obudowa była dobra, tzn nie rysowała się maniakalnie - obecnie kończę se hazel - mam totalną masakrę na obudowie, zwłaszcza na tylnej klapce, z której lakier odchodzi płatami - tego stanowczo nie chcę - móc odczytywać pliki pdf, ale word też by był przydatny - serwis był bezproblemowy - nie awaryjny - internet również sprawnie śmigał Wiem że może mam zbyt duże wymagania....ale jeśli już mam się związać z nim na kolejne 2 lata to wolę już wybrać coś sensownego. Po głowie chodził mi Samsung Ace 2 ale okazało się że jest już niedostępny... Będę wdzięczna za wszelkie opinie lub też ew. inne sugestie. Niestety w "mojej" sieci nie mam zbyt dużego wyboru http://www.telepolis.pl/forum/images/smiles/icon_sad.gif w tym przedziale cenowym A może Wy coś sensownego polecicie - w abonamencie za 49 zł Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Wałkowane. Zastanów się czy nie lepiej wziąć ofertę bez telefonu a telefon kupisz jaki będziesz chciał w sklepie czy allegro np. na raty. Zamiast L625 mógłbyś mieć Ativ S, który jest o wiele lepszym wyborem. Cytuj Link to post Share on other sites
BattleCrit 1065 Napisano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 A jaki masz koszt zakupu SIII Mini?.Z podanych telefonów, moim zdaniem najlepsza jest Nokia choć nie miałem okazji pobawić się SE.System WP8 chodzi bardzo fajnie nie zamula się i nie zacina.W sumie posiada wszystko to co potrzebujesz Cytuj Link to post Share on other sites
dzumms 163 Napisano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Spytaj się o activ s. Jest tani i dużo dużo lepszy od lumii 625. Cytuj Link to post Share on other sites
Monika512 0 Napisano 3 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Wałkowane. Zastanów się czy nie lepiej wziąć ofertę bez telefonu a telefon kupisz jaki będziesz chciał w sklepie czy allegro np. na raty. Zamiast L625 mógłbyś mieć Ativ S, który jest o wiele lepszym wyborem. niestety odpada, mam warunek z domu - telefon z abonamentem, a nie osobno zresztą zakup telefonu poza abonamentem jest drozszy A jaki masz koszt zakupu SIII Mini?.Z podanych telefonów, moim zdaniem najlepsza jest Nokia choć nie miałem okazji pobawić się SE.System WP8 chodzi bardzo fajnie nie zamula się i nie zacina.W sumie posiada wszystko to co potrzebujesz kurcze faktycznie aż weszłam na swoją ofertę a tam 499 zł więc odpada SIII mini. Dopiero niedawno (kilkadziesiąt minut temu) pomyślałam o tej noki....a jakie masz zastrzeżenia do xperi m? PS.dziękuję za szybkie odpowiedzi Spytaj się o activ s. Jest tani i dużo dużo lepszy od lumii 625. nie ma go w ofercie t-mobile Cytuj Link to post Share on other sites
BattleCrit 1065 Napisano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 W sumie ja nie mam żadnych zastrzeżeń do tego tel. bo go nie używałem. Cytuj Link to post Share on other sites
dzumms 163 Napisano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Z tych telefonów to wydaje mi się, że xperia m. To są wszystkie telefony? Cytuj Link to post Share on other sites
Monika512 0 Napisano 3 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Z tych telefonów to wydaje mi się, że xperia m. To są wszystkie telefony? To są te telefony które biorę głównie pod uwagę w ofercie mam jeszcze Samsung Galaxy Young LG L3 II nokia Lumia 520 Xperia E Xperia J Galaxy mini II HTC Desire I w sumie to by było na tyle w tym przedziale cenowym Cytuj Link to post Share on other sites
dzumms 163 Napisano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Wybór między xperia m i lumia 520, zależy od systemu. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Lumia 520 na 100% będzie szybsza i płynniejsza. Pytanie czy Windows Phone 8 Ci odpowiada. Kolejna sprawa - to jaka dokąłdnei to oferta? Bo T-Mobile ma w ofercie Lumię 820 - cenowo podobna jest do L625 - więc może to jest alternatywa? Cytuj Link to post Share on other sites
Monika512 0 Napisano 4 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 (edytowane) Lumia 520 na 100% będzie szybsza i płynniejsza. Pytanie czy Windows Phone 8 Ci odpowiada. Kolejna sprawa - to jaka dokąłdnei to oferta? Bo T-Mobile ma w ofercie Lumię 820 - cenowo podobna jest do L625 - więc może to jest alternatywa? Na abonament- przedłużenie umowy - abonament za 49,99 Niestety ale T-mobile ma Nokię 820 tylko w ofercie sprzedażowej, która jest skierowana tylko do osób które dokupują kolejną nową umowę lub do nowych klientów, stałych bywalców - nie przewiduje w tym ;/ Mając aż tak wielki wybór () chyba bardziej zaczynam się skłaniać do Lumi 625, martwi mnie jednak - brak możliwości wymiany baterii a także ta rozdzielczość Nie miałam nigdy telefonu z WP więc nie wiem czy mi odpowiada ;/ Edytowane 4 Grudnia 2013 przez Monika512 Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Zmień operatora na serio - postrasz zmianą operatora - w Plusie możesz kupic za 1 zł Lumię 620 - w abonamencie 64 zł. W Orange tez coś można utargować. Podobnie w Play. Sam wiele razy się spotykałem z sytuacjami, ze się nie dało - a jak człowiek złożył wypowiedzenie - to Dział Utrzymania Kienta dzwonił i nagle się dało Idziesz do salonu - twierdzą, że się nie da - to wypowiadasz umowę. W najgorszym razie wypowiesz starą umowę i podpiszesz nową - niestety ze zniemionym numerem ale wg mnie warto sie poświęcić. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Strasznie biedny ten T-mobile. Cytuj Link to post Share on other sites
Monika512 0 Napisano 4 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Zmień operatora na serio - postrasz zmianą operatora - w Plusie możesz kupic za 1 zł Lumię 620 - w abonamencie 64 zł. W Orange tez coś można utargować. Podobnie w Play. Sam wiele razy się spotykałem z sytuacjami, ze się nie dało - a jak człowiek złożył wypowiedzenie - to Dział Utrzymania Kienta dzwonił i nagle się dało Idziesz do salonu - twierdzą, że się nie da - to wypowiadasz umowę. W najgorszym razie wypowiesz starą umowę i podpiszesz nową - niestety ze zniemionym numerem ale wg mnie warto sie poświęcić. wiem wiem, strasząc ich jestem w stanie dogadać lepszą ofertę - jeśli chodzi o minuty czy inne usługi, niestety z wyborem telefonu u nich nie jest już tak kolorowo ;/ Własnie czekam na telefon od konsultantki Co do zmiany operatora - nie jest to takie proste, telefon mam na tatę, obecnie nie będę się widziała z nim przez najbliższy miesiąc...jestem upoważniona do niego do większości działań, ale nie mogę ew. później samodzielnie podpisywać umowy w jego imieniu ;/ a nie mogę sobie pozwolić na brak telefonu (tzn aktywnego nr) nawet na tydzień Strasznie biedny ten T-mobile. Niestety ;/;/ 2 lata temu było podobnie ;/ na siłę coś wybrałam, z czym się męczę i męczę Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Moja rada - WSTRZYMAJ się - poczekaj aż Będziesz się widzieć z Tatą. Lumia 625 nie jest zła, ale szkoda, bo mozna wybrac coś lepszego. Cytuj Link to post Share on other sites
ruseus 567 Napisano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Polecam linie 625. Aparat znakomity jak na 8mpx. Filmy HD i nie są one szare. WP8 działa bardzo płynnie. Obudowa bardzo dobrej jakości. Ile razy mi spadł i żyje. Inny g*wniany plastik już by się rozleciał. Gorilla Glass bardzo dobrze się sprawuje. Ekran bardzo wysokiej jakości, czerń bardzo głęboka. naprawde polecam! Sent from my Lumia 800 using Tapatalk Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts