Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć!

Chciałbym sobie kupić jakiś telefon do 1100zł jest jeden problem nie wiem jaki? Telefon będzie szczególnie używany do gier oraz aplikacji(chciałbym żeby telefon chodził płynnie i nie miał denerwujących ścięć w grach ;), dzwonienia, słuchania muzyki. Mam na oku LG Nexus 4.

System telefonu wolałbym androida bo boję się tego windows'a 8 ;). Jak macie jakieś propozycję co do innych telefonów proszę śmiało pisać. Prosiłbym jedynie nie o telefony Sony,ponieważ mam aktualnie Sony Xperia J i denerwujący jest dla mnie ekran tego telefonu.

Z góry dziękuję za pomoc!

Za 1100 zł spokojnie kupujemy Lumię 920 - która jest szybsza i płynniejsza niż Adroidy, ma super jakośc wykonania, znakomity dźwięk i aparat.

I na 100% jest szybsza i lepiej wykonana od Optimusa G i mamy pewność, ze po roku będziemy mieli aktualizacje. W przypadku Androida wsparcie trwa najczęściej rok. umia ma do 2016 roku.

W Lumi mamy 300 000 aplikacji i ponad 25 000 gier. Jakiej funkcjonalnosci brakuje Lumii? Może płynnego i szybkiego działania? Może długiego i pewnego wsparcia? A może darmowych aplikacji dedykowanych jak nawigacja HERE Drive? Może jakość wykonainia i spasowania porównywalna z iPhone?

Bo dla mnie najwazniejszą funkcjonalnością jest to, by telefon ZAWSZE dzialał płynnie i szybko, bym nie musiał kombinować z wgrywaniem nieoficjalnych ROM'ów, by aplikacji i gry zawsze działały bez spowolnień i zacięć. By strony internetowe się szybko wczytywały. 

To wszystko ma Lumia 920 - mamy sprzęt o któryy NIE musimy się martwić przez najbliższe 3 lata. Owszem nie można wgrywać "customowych" ROM'ów - ale nie sa potrzebne, bo system dziął płynnie i nie ma potrzeby poprawiać tego samemu. Wygląd? Jeśli zmiana wyglądu ma być najważniejszą wunkcjonalnością to mocno coś nie tak? Zacina się , nie ma wsparcia? Ale wygląd ma :) :)

Co do wygladu. To on przeklada sie na funkcjonalnosc. Pulpity sa potrzebne wielu osobom. A co do wykonania. Ja stawialbym te2 smartphony na tym samym miejscu. Gdzie niby lumia jest lepiej wykonana? Tyl, przod? Nie chce sie tu klocic ale wykonanie na bardzo podobnym poziomie. A co do wyboru miedzy systemami. Niech autor sam wybiera. Nie ktorzy wola prostote-WP , a nie ktorzy bardziej rozbudowany system ktory mozna modyfikowac-android.