KrajuPL 4 Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Witam Wszystkich Planuje zakup nowych słuchawek: CO POTRZEBUJĘ: Słuchawki nauszne BUDŻET: Nie określony ale proszę o rozsadek CZEGO BYM OCZEKIWAŁ: Dobrej jakości dźwięku, przyzwoitego basu, najlepiej 5.1-7.1 PRZEZNACZENIE: 50% muzyka i 50% gry W tym momencie nie mam dedykowanej karty dźwiękowej (moja płyta główna posiada zintegrowana 7.1) ale jeśli ktoś z was coś poleci to się na d tym zastanowię i możliwe ze kupie Dzieki wszystkim za pomoc! Cytuj Link to post Share on other sites
RafiXll 178 Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Odpuść sobie 5.1 7.1 - to hłyt maketingowy i gra to badziewnie zazwyczaj, lepiej zainwestuj w jakieś dobre stereo - wide senki hd 555 albo cal. A dźwiękówka któryś z xonarów dx lub też xi fi titanium . Extreme audio nie bież bo jest ona okrojona. ( Chyba że potrzebujesz czegoś z dopiskiem - dla dałn... graczy ) to nie pomogę. Cytuj Link to post Share on other sites
KrajuPL 4 Napisano 2 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Powiem szczerze że posiadam senki 555 które niestety już nie są aktywne ale muszę powiedzieć że nie były one aż tak niesamowite, co jak co senheiser bardzo dobra firma ale weź pod uwagę to że słuchawki mają się nadawać do odsłuchu muzyki jak i do grania. A dla tego wspomniałem o 5.1-7.1 ponieważ daje to niesamowity efekt podczas gier ( słyszysz co gdzie się dzieje ) gdzie togo efektu nie uzyskasz w stereo. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 A dla tego wspomniałem o 5.1-7.1 ponieważ daje to niesamowity efekt podczas gier ( słyszysz co gdzie się dzieje ) gdzie togo efektu nie uzyskasz w stereo. bajki piszesz, najlepsza przestrzenność oferują stereofoniczne słuchawki i DACi (nie karty dźwiękowe) , problem jest taki, że jest bardzo mało gier z dobrą ścieżka audio. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
RafiXll 178 Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 (edytowane) w pełni się zgadzam emulatory 5.1 7.1 to syf... Edytowane 4 Grudnia 2013 przez .daft cytowanie Cytuj Link to post Share on other sites
renholder1987 33 Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Ostatnio też miałem problem z wyborem słuchawek.Ale z pomocą przyszli forumowicze bmk i polecili mi Superlux hmc-631.Chciałem wygodny headset na którym mógłbym pograć i posłuchać muzyki. Na razie testuje je na integrze ale jutro kurier powinien mi dostarczyć Audiotrak Prodigy Cube i zakładam,że wtedy słuchaweczki rozwiną skrzydła. Tylko z tego co wiem teraz jest spory problem z dostępnością tego modelu w europie(w polsce jest jeden sklep mający je w ofercie:audeos.pl) ale swoje kupiełm za 277,90 z przesyłką Cytuj Link to post Share on other sites
KrajuPL 4 Napisano 3 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 bajki piszesz, najlepsza przestrzenność oferują stereofoniczne słuchawki i DACi (nie karty dźwiękowe) , problem jest taki, że jest bardzo mało gier z dobrą ścieżka audio. Osobiście nie jestem w tym expertem ale czy przypadkiem opcja stereofoniczna nie posiada dwu kierunkowego audio (lewa, prawa) ? Jeśli tak to co na przykład mógł byś mi polecić ? w pełni się zgadzam emulatory 5.1 7.1 to syf... W takim przypadku co byś mi polecał ? Superlux hmc-631 Słuchawki bardzo ładne i nie wątpię ze są dobrej jakości ale nie potrzebuje słuchawek z mikrofonem ponieważ posiadam już bardzo dobre micro Ktokolwiek jeszcze jakieś propozycje ? Cytuj Link to post Share on other sites
kosq83 189 Napisano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Możliwe że jak podpinales te senki 555 do integry to grały na połowę swoich możliwości. Stereo jak najbardziej pozycjonuje i posiada głębię i jest lepsze od plastikowych 5 . 1 a już nazywanie słuchawek 7.1 jest jawnym przekretem. Owszem zdarzają się słuchawki nie stereofoniczne, które robią wrażenie w grach - ale muzyki się na tym nie da słuchać. Cytuj Link to post Share on other sites
KrajuPL 4 Napisano 3 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 (edytowane) Rozumiem, a więc co byś mi polecił ? I tak mogę kupić dobra kartę dźwiękową A i co sądzicie o tych nowych JBL Synchros S700 ?? //nie cytuj ostatniej wypowiedzi .daft Edytowane 4 Grudnia 2013 przez .daft Cytuj Link to post Share on other sites
Gadget 119 Napisano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Jeżeli nie przeszkadza Ci system zamknięty słuchawek to od siebie polecę HD660 Superlux. Na początku jest wrażenie muła jednak w połączeniu z DX'em nazywają mnie teraz cheaterem. Co ja mogę z tym, że mam bardzo wyczulony słuch i doskonale w tych słuchawkach słychać, gdzie ktoś idzie i dlatego od razu już jestem przygotowany na to, że spotkam przeciwnika? Jeżeli masz wrażliwie uszy to wyższe tonacje Ci je zabiją, chyba nie wytrzymasz, ale to słuchawki typowo studyjne. No i miej też uwagę na to, że musisz mieć dobry sprzęt przenośny, bo impedancja 150 ohm swoje robi... W porównaniu do HD202 Sennheiser'a HD660 są rozkoszą dla uszu i nieocenioną pomocą przy graniu w mecze klanowe. Ewentualnie wybierz sobie coś z tego co podali poprzednicy, bo to także dobre propozycje. Najlepiej jakbyś miał gdzieś dobrze zaopatrzony sklep i po prostu podpiął swój sprzęt. Cytuj Link to post Share on other sites
Ozored 176 Napisano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 co do przestrzenności to może nie jest to idealny przykład ale załóż sobie słuchawki stereo i włącz to http://www.youtube.com/watch?v=IUDTlvagjJA chociażby. Cytuj Link to post Share on other sites
renholder1987 33 Napisano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 I powiem szczerze że z moim sprzętem zaje... słychać z której strony dochodzą dźwięki. Dodam,ze takie pseudo 5.1/7.1 sa pokaźnych rozmiarów ze względu na kilka głośniczków z każdej strony i coś takiego raczej mało ma wspólnego z wygodą... Pożądne stereo FTW Cytuj Link to post Share on other sites
KrajuPL 4 Napisano 4 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Stwierdziłem iż zakupię kartę dźwiękową ASUS Xonar D2X/XDT, ALE niestety dalej nie zdecydowałem które słuchawki dokładnie kupię, opcja HD660 Superlux wydaje się ciekawa i nie kosztowna ale z tego co czytałem nie każdy jest zadowolony z tego modelu. Ktoś jeszcze ma jakieś propozycje na dobrej jakości słuchawki ? Przede wszystkim muzyka ale i też gry przypominam Cytuj Link to post Share on other sites
Beatrix Kiddo 103 Napisano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 (edytowane) Jeżeli nie przeszkadza Ci system zamknięty słuchawek to od siebie polecę HD660 Superlux. Na początku jest wrażenie muła jednak w połączeniu z DX'em nazywają mnie teraz cheaterem. Co ja mogę z tym, że mam bardzo wyczulony słuch i doskonale w tych słuchawkach słychać, gdzie ktoś idzie i dlatego od razu już jestem przygotowany na to, że spotkam przeciwnika? Jeżeli masz wrażliwie uszy to wyższe tonacje Ci je zabiją, chyba nie wytrzymasz, ale to słuchawki typowo studyjne. No i miej też uwagę na to, że musisz mieć dobry sprzęt przenośny, bo impedancja 150 ohm swoje robi... W porównaniu do HD202 Sennheiser'a HD660 są rozkoszą dla uszu i nieocenioną pomocą przy graniu w mecze klanowe. Ewentualnie wybierz sobie coś z tego co podali poprzednicy, bo to także dobre propozycje. Najlepiej jakbyś miał gdzieś dobrze zaopatrzony sklep i po prostu podpiął swój sprzęt. Samą impedancją nie możesz stwierdzić że słuchawki są wymagające co do źródła, dwa żeby brać pod uwagę impedancję musimy wziąć skuteczność słuchawek. A najlepiej to zrobić w praktyce. Ode mnie Pioneer SE-A1000. Edytowane 4 Grudnia 2013 przez Hearthland93 Cytuj Link to post Share on other sites
KrajuPL 4 Napisano 4 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 (edytowane) Hmm te Pioneer'y SE-A1000 wyglądają bardzo fajnie i mam jedno pytanie, posiadasz de słuchawki czy piszesz tak o ? ( Pytam bo chciał bym wiedzieć coś więcej o nich od kogoś kto je posiada ) I jeszcze jedno, co sądzicie o AKG K550 albo Sennheiser HD 598 ? Edytowane 4 Grudnia 2013 przez KrajuPL Cytuj Link to post Share on other sites
Beatrix Kiddo 103 Napisano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 W sygnaturce masz listę słuchawek które miałem dłuższy okres czasu, lub posiadam obecnie. Pioneery dosłownie na chwilkę, bardzo mi się podobały. Możesz przeczytać mniej więcej czego się po nich spodziewać, czy ci pasują brzmieniem. Wtedy już z górki decyzja. Moim zdaniem gdybym wybierał 660 a nimi to wybrałbym te drugie. Pytanie tylko w jakiej cenie je kupisz. Najlepiej ok. 300-350 zł. Cytuj Link to post Share on other sites
KrajuPL 4 Napisano 4 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Więc wygląda na to że właśnie te słuchawki kupię Cena w tym momencie nie ma na tyle znaczenia ponieważ będę kupować zza granicy a z tego co już się zorientowałem to razem z kosztem wysyłki to na prawdę nie ma sensu. Poczekam jeszcze troszkę i zobaczę czy ktoś będzie miał jeszcze jakieś ciekawe propozycje Cytuj Link to post Share on other sites
Beatrix Kiddo 103 Napisano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 (edytowane) AKG K550 te słuchawki są też polecane, ale ja ci nic o nich nie powiem brzmieniowo. Słyszałem jedynie że mega wygodne. Przeczytaj to : http://www.audiofanatyk.pl/recenzja-akg-k550/ http://www.head-fi.org/products/pioneer-se-a1000-lightweight-audiophile-av-over-ear-headphones/reviews/8982 http://forum.mp3store.pl/topic/23533-pioneer-se-a1000/ Edytowane 4 Grudnia 2013 przez Hearthland93 Cytuj Link to post Share on other sites
kosq83 189 Napisano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Co do wygody to K550 są ekstra. Nie znam lepszych. Przestrzenie tez jest klasa. Tylko pod względem barwy juz nie jest tak ciekawie, napewno nie jest intensywnie. Cytuj Link to post Share on other sites
KrajuPL 4 Napisano 12 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Dziękuję wszystkim za pomoc, zdecydowałem się na Pioneer'y SE-A1000 i ASUS Xonar D2X/XDT Jak tylko dostane ten zestaw i go poużywam to napisze co o tym sądzę. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts