insader 18 Napisano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 1. Zakupu dokonać chciałbym jak najszybciej ale za 2 tygodnie ceny chyba polecą w dół bo wychodzą niereferenty R9 290. 2. Zastosowanie - gry 3. 3570kMSI z77a-gd55 Kingston 2x4GB 1600 cl9 1,5V Thermaltake se modular 630W Corsair 500r Fortis push pull WD Blue 500GB 4. Rozdzielczość - FULLHD Przymierzam się do zakupu nowego PC'ta i została mi do wyboru karta graficzna. Tutaj moje pytanie, którą z tych trzech polecacie i dlaczego: http://www.morele.ne...oc-2gd5-582021/ http://www.morele.ne...ning-le-605107/ http://www.morele.ne...2776-kr-608489/ Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5523 Napisano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 EVGA - ze względu na gwarancję 2 Cytuj Link to post Share on other sites
duzy213 14 Napisano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 ja do tego grona dorzuciłbym gigabyte... parę dni temu też miałem podobny problem i byłem mocno napalony na evgę ale skończyło się na gigabajcie... , też mówiłem gwarancja jakość itp , ale uświadomiłem sobie że karty nie trzymam dłużej niż półtora dwa lata no i 7 dych na drodze nie leży... a po przeczytaniu tego... http://www.techpowerup.com/reviewdb/Graphics-Cards/NVIDIA/GTX-770/ wybór był oczywisty... , jeśli będziesz brał od morele warto zadzwonić i się potargować Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5523 Napisano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 @up a trafiłeś na nie "piskliwy" egzemplarz? Cytuj Link to post Share on other sites
insader 18 Napisano 1 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Dzięki za propozycję ale Gigabyte odpada. Cytuj Link to post Share on other sites
marcino332 15 Napisano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Sam zastanawiałem się pomiędzy Gigabyte a EVGA i ostatecznie wybrałem tę drugą pozycją. Cytuj Link to post Share on other sites
insader 18 Napisano 1 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Dużo mi nie mówi to, że Ty wziąłeś ją. Zadowolony jestes? Powiedz coś. Cytuj Link to post Share on other sites
marcino332 15 Napisano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 (edytowane) Dopiero zamówiłem, ale czytając wszystkie recenzje wiem, że warto. Edytowane 1 Grudnia 2013 przez marcino332 Cytuj Link to post Share on other sites
Blackwhite 116 Napisano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Jak stawiasz na cisze to MSI zdecydowanie, jak na serwis (evga ma na prawde rewelacyjny) to EVGA. Poza tym ich karty nie wyrozniaja sie niczym szczegolnym, a z pewnoscia bedzie glosniej. 4 Cytuj Link to post Share on other sites
insader 18 Napisano 1 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Ten Lightning różni się od droższego TYLKO mniejszym taktowaniem o 80? Czy może czymś jeszcze? Jak stawiasz na cisze to MSI zdecydowanie, jak na serwis (evga ma na prawde rewelacyjny) to EVGA. Poza tym ich karty nie wyrozniaja sie niczym szczegolnym, a z pewnoscia bedzie glosniej. A ASUS? Cytuj Link to post Share on other sites
duzy213 14 Napisano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 @up a trafiłeś na nie "piskliwy" egzemplarz? mi się udało wszystko ok nawet podkręcona fabrycznie ,rdzeń 1228 , pamięci 7056 ,ja jestem zadowolony Dzięki za propozycję ale Gigabyte odpada. twoja sprawa ale mógłbym wiedzieć czemu gigabyte nie?? Cytuj Link to post Share on other sites
insader 18 Napisano 1 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Bo piszczy i świszczy. Zdecydowanie lepszym wyborem będzie jedna z tych trzech kart. Cytuj Link to post Share on other sites
t0md3long3 69 Napisano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 wez jescze pod uwage http://www.morele.net/karta-graficzna-inno3d-geforce-gtx-770-herculez-x3-ultra-c770-3sdn-e5dsx-585046/ ta karte Cytuj Link to post Share on other sites
Breaky83 669 Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 (edytowane) Z 3 kart, które zaproponowałeś wybrałbym EVGA, gwarancja, jakość, dość cicha solidna konstrukcja. Zastanów sie także nad Inno3D GeForce GTX 770 HerculeZ X3 Ultra, która jest dobrze podkręcona standardowo, dobrze się podkręca i ma niskie temperatur pracy tutaj w dobrej cenie http://www.morele.net/karta-graficzna-inno3d-geforce-gtx-770-herculez-x3-ultra-c770-3sdn-e5dsx-585046/ . Gainward GeForce GTX770 Phantom 2GB, który też jest dobrze podkręcony standardowo, dobrze się podkręca, ma dobre temperatury pracy oraz dobrą kulturę pracy http://www.lepszezakupy.pl/prod-o_11892635.html . 3 propozycją jest MSI N770 TF 2GD5/OC też dość dobrze podkręcona, dobrze się podkręca, ma dość dobre temperatury pracy i jest cicha nawet pod obciążeniem tutaj w dobrej cenie http://www.agito.pl/karta-graficzna-msi-geforce-gtx-770-oc-twin-frozr-iv-gaming-2gb-ddr5-pci-e-box-84-858892.html?utm_content=858892&utm_source=skapiec.pl&utm_medium=Feed&utm_campaign=wszystkie . Pozdrawiam Edytowane 2 Grudnia 2013 przez Breaky83 Cytuj Link to post Share on other sites
GRAABI 7278 Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 (edytowane) Seria Lighting od MSI tak jak HAWK jest przeznaczone pod ekstremalne OC,posiada nawet BIOS pod podkręcanie z użyciem ciekłego azotu Proponowałbym Ci wersje Lighting Od MSI,ale jest ona sporo droższa.Wersje Lighting LE lepiej sobie odpuść Edytowane 2 Grudnia 2013 przez GRAABI Cytuj Link to post Share on other sites
sam85 0 Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Witam Ja moge polecić 770 od Gigabyte. Kilka dni temu ją zakupiem i jak na razie jestem zadowolony. BF4, AC4 chodzą na maksymalnych detalach, temperatura nie przekracza 69C, żadne cewki i wentylatory nie piszczą i nie wydają z siebie dziwnych dźwięków. Możliwe, że trafiłem na dobrą sztukę. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
insader 18 Napisano 2 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Wersje Lighting LE lepiej sobie odpuść Dlaczego? Różni się czymś jeszcze niż tylko taktowaniem mniejszym o 80? Cytuj Link to post Share on other sites
GRAABI 7278 Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Wersja LE sprzedawana jest w wersji BULK 1 Cytuj Link to post Share on other sites
TitoBandito01 263 Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 1. Zakupu dokonać chciałbym jak najszybciej ale za 2 tygodnie ceny chyba polecą w dół bo wychodzą niereferenty R9 290. Zmartwię cię - ceny nie pójdą w dół przed nowym rokiem - to jest okres świąteczny, czyli okres żniw dla branży - więc raczej spodziewaj się podwyżek - nie obniżek cen. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mac47 2 Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 (edytowane) Nie polecam Gigabyte'a. Chwalą się co rok nowym Ultra Durable, a cewki i tak piszczą i nic nie zmieni faktu, że sprzedają sprzęt marnej jakości. Ogólnie sypią się jak ruskie telewizory z lat 80. Podobnie MSI, a z serwisem kiepsko. Jeśli chodzi o karty Nvidii polecam EVGA - najwyższa jakość wykonania i świetny serwis. Przekonasz się, że to ma znaczenie, kiedy padnie Ci pierwsza karta. A jeśli chodzi o Radeony? Wróć do trzeciego zdania. Edytowane 2 Grudnia 2013 przez mac47 1 Cytuj Link to post Share on other sites
duzy213 14 Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 (edytowane) witam już to gdzieś tutaj pisałem... panowie nie wiem czemu się tak czepiacie gigabyte?? ja miałem 8800gt 6870 i teraz 770 i nigdy nie miałem problemu z kartami... owszem moja 8800gt była w serwisie ale okazało się że karta była ok.. co do 770 ,powiecie każdy żyd swój towar chwali ale moja jest ok nic nie piszczy i jest cicha... co do evgi to na tej stronie są dwa tematy z problemami... Edytowane 2 Grudnia 2013 przez duzy213 Cytuj Link to post Share on other sites
insader 18 Napisano 2 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Zmartwię cię - ceny nie pójdą w dół przed nowym rokiem - to jest okres świąteczny, czyli okres żniw dla branży - więc raczej spodziewaj się podwyżek - nie obniżek cen. Wiele osób na forum uważa inaczej.Może ktoś inny powie co myśli o tym albo podzieli się doświadczeniami i obserwacjami. Cytuj Link to post Share on other sites
Blackwhite 116 Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Nie polecam Gigabyte'a. Chwalą się co rok nowym Ultra Durable, a cewki i tak piszczą i nic nie zmieni faktu, że sprzedają sprzęt marnej jakości. Ogólnie sypią się jak ruskie telewizory z lat 80. Podobnie MSI, a z serwisem kiepsko. Jeśli chodzi o karty Nvidii polecam EVGA - najwyższa jakość wykonania i świetny serwis. Przekonasz się, że to ma znaczenie, kiedy padnie Ci pierwsza karta. A jeśli chodzi o Radeony? Wróć do trzeciego zdania. Zgodze sie,ze serwis EVGA ma najlepszy, co do awaryjnosci to nie jest lepsza od pozostalych marek. Mam EVGA gtx780 cewki piszcza to malo powiedziane, mialem kiedys EVGA GTX680 bylo to samo.Mialem Gigabyte GTX 670 WFx3 - cewki piszczaly , ale o niebo mniej, mam rowniez gtx680 MSI - cewki popiskuja ale nie tak bardzo jak w w/w EVGA. Mialem kiedys EVGA GTX460 - padla po 2 dniach, zero OC - takze jak widac nie do konca jest jak piszesz 3 Cytuj Link to post Share on other sites
insader 18 Napisano 2 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Tak bardzo, żeście się skupili na kartach EVGI, że nikt nic nie powiedział o ASUSie. Co myślicie? Cytuj Link to post Share on other sites
DarkFalcoN 2629 Napisano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 A ja brałbym mimo wszystko ASUSA. Między innymi ze względu na walory estetyczne, ponieważ w cenie dostajesz piękny backplate. 3 lata gwarancji to też nie mało. Dodatkowo system chłodzenia jest prawie niesłyszalny. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts