Skocz do zawartości

Galaxy 8800GTS SLI jaki dobrac zasilacz??????

Recommended Posts

ModXStream jest zasilaczem z modularnym okablowaniem, jest bardzo cichy (niesłyszalny) i jest bardzo dobry. IMHO w tej cenie to najlepszy wybór. Możesz jeszcze wziąć pod uwagę w/w Fatal1ty 550 W, gdyż tylko one mieszczą się w przedziale cenowym poniżej 250zł z modularnym okablowaniem i taką mocą. Osobiście wybrałbym MXS (czerwone światło niekiedy może przeszkadzać ;))

edit: @up, VX450 nie jest modularny, natomiast HX450 bardzo trudno dostać.

Pozdrawiam, Y0ddh4

to jest jedyna opcja od ocza bo fatal ma przynajminej mocniejsza druga linie choc i tak nadal jest za slaby naprawde nie rozumiem jak ktos moze proponowac cos czego sama firma nie zaleca

to czy jest jeden transformator czy dwa nikogo nie powinno interesowac - firma podaje 20A na linii graficznej to znaczy 20A a nie wiecej

zeby sprostac 2x 8800 potrzeba co najmniej 25A i po co tu dywagowac a moze da rade a moze nie da

moze byc corsair z 3 liniami jak w aukcji - ale to tanio sie nieskonczy - nieludz sie

(choc bez gwarancji to moze i tanio -dziwne ze gwarancj zadnej skoro firma daje 5 lat)

moze byc

http://www.twoje-zakupy.com/product_inf ... s_id=62533

o ile jeszcze jest w sklepie bo w ciagu tygodnia rozeszly sie ze wszystkich sklepow niczym cieple buly i juz praktycznie ich nie ma ewentualnie z grubą ceną w komputroniku

lub moze byc stosunkowo tanio corsair vx450- 550 ale nie modu

ewentualnie coler master GX ale to nie jest ideal ciszy

najlatwiejsza do zdobycia jest jeszcze modlularna seria silent pro colermaster 600W

rowniez z jedna mocna linią v12-450w - ale to juz powyzej 3stow

a i przepraszam sie z fatal1 zle pamietalem tez ma 2x25 wiec wystarczy ale nie zaden modX

w tej cenie to juz mozna szukac antec true power 550

jak to niedorowna ocz ? - a co to za fanowskie podejscie - dorowna , przebije i przeleci na wylot nawet doslownie kiedy odpali swoj wicher zreszta nie lepszy ma stealth

volcano- sprawny stosunkowo malo efektywny i odlatujacy jednym slowem "duza moc" za "mala kase" do fanswapa dla niedbajacych o pobor pradu

Tylko 1 mnie zastanawia, czy da rade podłączyć 2 karty bo ten zasilacz ma i wtyk 6 pin i 1 8pin(czy może jest to 6+2)W aukcji nie ma info o tym.Mozy wy coś wiecie na ten temat

Z tego co mi wiadomo specyfikacja ATX nie przewiduje nierozłączanej wtyczki PCI-Ex 8PIN, jedynie wersję 6+2.

Zasilacz dobry, jednak w tej cenie można wyrwać prawie nowego Corsaira VX550, czy HX520. ;)

Lopez

przeczytałeś chociaż raz specyfikacje volcano??

aktywne PFC ze sprawnością 87% i cena

za 650w musisz wyłożyć prawie 400zł

niemasz najmniejszej znajomości tego zasilacza a sie udzielasz

volcano to nie taka kiła jak carbon czy feel i nawet jakby mi padł zasilacz to i tak bym kupił 2-gi raz taki sam bo miałem już i OCZ i corsaira ale z tego jestem najbardziej zadowolony