Skocz do zawartości

Czy wymiana pasty przyspieszy komputer ?

Recommended Posts

pewnie jeszcze z boksowego chłodzenia jak zgaduję, nie wymiana pasty nic nie przyspieszy, ewentualnie pozwoli lekko podkręcić proca, ale na dzisiejszy czas wiesz, że to lekko mówiąc niewiele da, bo ten proc się nawet nie nada do obsługi samego Windowsa.

Edytowane przez fighter535

Kompa kupiłem ok 3 lat temu na allegro. Bardzo tego żałuję że znalazłem to forum tak późno. Czy ja wiem czy ten procek jest słaby wszystkie gry po za BF4 i COD Ghost których jeszcze nie sprawdzałem idą mi. Po za tym ja jestem takim typem człowieka który gra w starsze produkcje cod 2 MP jakies MMORPG ONLINE itp.

• Popieram 1

Do Windowsa Visty 7 czy 8 to jest trochę słaby proc. A 3 GHz od AMD i 3 GHz od Intela to zupełnie inne 3 GHz, w przypadku Intela to będą kilkadziesiąt procent wydajniejsze 3 GHz.

Na przykład taki Phenom II X4 965 oraz Intel Core i5 4670, oba mają 3.4 GHz, ale Core i5 jest około 50% wydajniejszy i nie jestem fanbojem Intela bo mam Phenoma II X4 955 BE, ale w następnym kompie tylko Intel Core i5.

Edytowane przez fighter535

fighter535 głupoty piszesz

ten procek spokojnie starczy do obsługi windows 7 czy 8

Kolego dokształć się a nie wprowadzaj ludzi w błąd

Ja na moim starym procku e7300 który ma bazowe 2x2.6GHz nie miałem żadnych problemów w windows 7 i 8

A grałem na tym procku na tych systemach w najnowsze gry i tez nie było problemu więc nie wprowadzaj w błąd kolegi Sezama

Edytowane przez karol8721

ja na dual core E2160 1,8 ghz i 4GB ddr2 mam postawioną siódemkę i ani raz nie zamuliło jeszcze, także pozdro dla fighter535 za te farmazony, windows akurat śmiga tak że nie ma się do czego przyczepić, mimo że stoi już ponad 1,5 roku i jest dość zasyfiony 

Edytowane przez jarnuszkiewiczm

Ja do netu mam laptopa z podpisu (Celeron M430 1.8Ghz) i Windows 7 chodzi na tyle dobrze że można go normalnie używać do przeglądania stronek czy filmów. fighter535 pomieszał wymagania stawiane przez gry z wymaganiami samego OS które są nieporównywalnie niższe.