UnitedTerror 0 Napisano 29 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Mam proste pytanko niedawno wymieniłem E7500 na właśnie tego Q8400s niby wszystko działa ok ale czy są możliwe skoki na lini +12V a jeżeli tak to jakiej wartości no i co może być tego przyczyną że te skoki się pojawiają (nie mam dużego doświadczenia z napięciami po prostu potrzebuję lepszy procesor do pracy ) za wszelką pomoc bardzo dziękuję a i mój zasilacz to OCZ ModXstream-Pro 500W . no nic widzę że nikt nic ani be ani me a w komentarzach każdy jest specjalistą właśnie widać ; ) Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 30 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 (edytowane) Nie wiadomo o co Ci chodzi, jakie skoki do ilu, nie sprecyzowałeś a narzekasz na ludzi, jak to mierzyłeś? miernikiem? programem? programy rzadko pokazują prawidłowy odczyt, niemniej lekko poniżej ew powyżej 12v to jest norma i nie ma co szukać dziury w całym, ja na linii 12v mam 11.792 V gdzieś czytałem że najniższa bezpieczna to 11,5 a najwyższa bezpieczna to 12,6. troche w to nie wierzę osobiście, ale jeżeli masz 12,2 ew 11,8 to się nic nie dzieje Edytowane 30 Listopada 2013 przez jarnuszkiewiczm Cytuj Link to post Share on other sites
UnitedTerror 0 Napisano 30 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Pytanie było proste "czy są możliwe skoki na lini +12V a jeżeli tak to jakiej wartości no i co może być tego przyczyną że te skoki się pojawiają" to wszystko w tym nie ma żadnej filozofii to co mi napisałeś w zupełności mi wystarczy napięcie mam na poziomie 11.9V do 12.1V czyli rozumiem że jest ok także dziękuję za informację . Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 30 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 jak najbardziej ok, wręcz książkowe napięcia Cytuj Link to post Share on other sites
UnitedTerror 0 Napisano 1 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 także dzięki ; ) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts