razowiec 4 Napisano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Witam wszystkich, nabyłem drogą kupna powyższą płytkę i stwierdzam że dźwięk wydobywający się ze zintegrowanej karty to straszna kupa. Dwa lata temu też kupiłem płytę tej firmy i dźwięk był o niebo lepszy. Mam zainstalowany Windows 7 Home 64-bit i wgrałem sterowniki Realtek v2.47 Głośniki te same, które miałem podpięte pod starą płytę - zestaw Logitech 2.1 oraz kupione wczoraj słuchawki do gier Roccat Kave 5.1 PORAŻKA. Wydałem 300 żuli na te słuchawy i rozczarowanie Czy jeśli kupię jakąś kartę dźwiękową (np. Asus Xonar) to powinno być lepiej? :help: Próbowałem różnych ustawień na integrze ale jest naprawdę fatalnie Cytuj Link to post Share on other sites
lopez2 36 Napisano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 szukaj innych sterow te co masz musza miec wade nie ma takiej opcji by 889 bylo gorsze niz integra sprzed lat ewentualnie jakies przetworniki moze zwazone na plycie , jesli nic nie pomoze- oddac na gwarancje Cytuj Link to post Share on other sites
Maksym Słomski 8 Napisano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Czy mi się wydaje, czy powinieneś wgrać stery 5.x ? Cytuj Link to post Share on other sites
razowiec 4 Napisano 1 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Karta dźwiękowa nie jest walnięta. Muzyka leci tak samo, jak z poprzedniej płyty głównej. Niestety dźwięk w grach jest taki sobie. Trochę sie polepszyło jak zmieniełem opcję ze stereo na 5.1 mimo że mam głośniki 2.1 Sterowniki zmieniłem na te z dołączonej płytki DVD, ale nic to nie zmienia. Czy według Was jeśli zakupię jakąś dodatkową kartę dźwiękową to wycisnę więcej ze słuchawek i głośników? :help: Na sieci są różne testy kart, ale już sam nie wiem jak to się ma do rzeczywistości. Dźwięk przestrzenny w grach to fajna sprawa. Jak gram w multi CODWaW, to po założeniu słuchawek zaczałem słyszeć nowe dźwięki, których wcześniej nie słyszałem, a gram już rok w tę grę Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 4 Maja 2010 Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 To w końcu zaktualizowałeś te sterowniki? Czy po podpięciu słuchawek poprzez USB dźwięk jest nadal taki sam? Jeśli tak to wina słuchawek. Daj im się wygrzać, niech pograją z 40 godz minimum. Cytuj Link to post Share on other sites
razowiec 4 Napisano 4 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Miałem dwie wersje sterowników: starsze z płyty i najnowsze z neta. Może faktycznie słuchwki muszą troche pograć. Co czytam jakąś recenzję tych słuchawek to wszedzie piszą że są b. dobre. W sumie dźwięk przestrzenny jest spoko, ale basy kiepskie. Niedługo dokupię kartę dźwiękową ASUS Xonar D1, nie kosztuje dużo więc zaryzykuję Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts