Skocz do zawartości

Jak skrecic AMD Athlon X2 6000+ 3.0Ghz

Recommended Posts

Mam tego samego proca i podkręcałem go zgodnie z tym poradnikiem:

. Wszystko ładnie opisane i pokazane. Na napięciu bodajże 1.45 wyciągnął 3,4 GHZ ale temperatura podskoczyła do 68 stopni, także kręcenie na boxowym chłodzeniu jak dla mnie nie ma sensu. Przymierzam się do zakupu Thermalright Ultra Extreme i wtedy zobaczę czy się jeszcze coś z tego "dziadka" wyciśnie.

Mam tego samego proca i podkręcałem go zgodnie z tym poradnikiem:

. Wszystko ładnie opisane i pokazane. Na napięciu bodajże 1.45 wyciągnął 3,4 GHZ ale temperatura podskoczyła do 68 stopni, także kręcenie na boxowym chłodzeniu jak dla mnie nie ma sensu. Przymierzam się do zakupu Thermalright Ultra Extreme i wtedy zobaczę czy się jeszcze coś z tego "dziadka" wyciśnie.

ja mam chlodzenie akasa x1 i mam temperature w stresie np przy gta 4 ok 35 stopni a w spoczynku jest 28

Po 1 Orthos'a puszczasz na najwyższy priorytet po 15 min sprawdzasz temperaturę w BIOSIE ;)

Po 2 Ten napięcie zmień na 1,4V (przy 1,9 nie wiem jakim cudem on ci w ogóle wstał ;) , na phenomie zaleca się max 1,4V czasem puszczają na krótki "dystans" 1,5 a ty swojemu dałeś 1,9V....

Po 3 i tak nie zaleca się sprawdzanie temperatury programami drunk

Kilka postów wyżej podałem linka jak to wszystko odpowiednio podkręcić

No podales.. ale ja i tak nic z tego nie rozumiem.. Dalem napiecie 1.4v i podkrecilem go na 3.27 wlaczyl sie normalnie a przy nastapnym wejsciu do biosa zgasl..

I jak wchodze do biosa i wciskam ctrl + f1 to nic sie nie dzieje.

Jaką ty masz płytę główną?

Na ASRocku masz F12 oraz Delete

Na Gigabyte F12

Jak masz ekran to tam Ci pisze np Press F12 to enter BIOS

Jak będziesz w biosie to tam masz zakładki Health Monitor i tam ci pisze temperatura procesora (CPU)