Skocz do zawartości

LG Swift L5 II czy Plus Kazam 4?

Recommended Posts

Witam w byłem dziś w salonie plusa i pytałem się o telefony bo chcę w piątek pójść przedłużyć umowę. No więc pytałem się o LG L5 II i przy doładowaniach 48x30zł kosztuje 150zł. Ale polecili mi w plusie telefon Kazam 4 za 1zł przy 36x30zł.

Tylko że te Kazamy weszły na rynek dopiero w tym miesiącu i trochę boje się ryzykować. Ale za to Kazam ma 2-rdzeniowy procesor 1GHz a LG L5 1 rdzeniowy 1GHz.

Reszta parametrów podobna ale boję się tego że nic o nim w sumie nie wiadomo. A nie chcę aby się rozleciał po miesiącu czy bateria trzymała pół dnia. Chciałbym trochę pograć w gry i posiedzieć w miarę komfortowo w internecie.

Więc czy warto ryzykować według was ( nie patrząc tylko na parametry ) ale ogóle jak sądzicie. Ten Kazam to niby nowa firma HTC ale z nimi też nie miałem do czynienia.

Do tego Kazama chyba nawet nie ma futerału nad czym też by mi zależało.

I LG L5 II ma wyświetlacz IPS.

Więc jak myślicie?

Po 1. nie warto pchać się w takie mixy, dodatek jesteś związany na 3 lata lub więcej, utopisz kupę kasy i jeszcze będziesz musiał dołożyć do telefonu - IMO głupota. Zobacz sobie ofertę na kartę Nju mobile, Formula mini max itp. a smartfona kup osobno np na allegro. Wyjdzie taniej a masz pełną kontrole nad wydatkami i w każdej chwili możesz zmienić ofertę gdy pojawi się atrakcyjejsza. 

Po 2. Oba modele to totalne budżetówki i będą po prostu mulić. Szkoda nerwów ;) Lepiej dozbierać do czegoś nieco lepszego. Jeśli system nie ma znaczenia to rozejrzyj się za Nokia Lumia 520, jest nawet nieco tańsza od LG a system będzie chodził nieporównywalnie szybciej.