milek926 0 Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Witam. Od jakiegos czasu mam problem z moim PC. Mam randomowe BDoS z roznymi kodami błędu. Zaczeło się tak dziać na starej płycie głownej na podstawce AMD, lecz przelecialem memtestem kazda kosc po kazdym slocie i przestalo BS. Od niedawna przesiadlem sie na podstawke 1155 z nowym prockiem i dyskami. Od 2tyg strasznie wywala mnie przy najproztrzych czynnosciach. Czesto tez mam ze program przestal dzialac, przy renderingu i graniu. Na to wskozuje ze cos nie tak z ramem. Dzis postanowilem sprawdzic je, a okazalo sie to ze przy 4x4 wywalilo mi 170 errorów Nie wiem czy mi sie oplaca sprawdzac 1 by 1 na kazdym slocie w tym wypadku ? ( jest to dosc czasochłonne). Da sie jakos to naprawic ? http://s3-eu-west-1.amazonaws.com/screenshooter-legacy/bk-iqoeilngijvfoquprccu.jpg Raport z memtestu: Spec: ╔CPU : Intel Core i7-3770K 3.50GHz @ 4.5GHz ╟COOLER: Corsair Hydro H80i High Performance ╟MBO : MSI Z77A-GD65 Gaming ╟RAM : Corsair 8GB (4x2) DDR3 1666Mhz 8-9-9-21 ╟HDD : 128GB OCZ Agility 3 for OS/BF3 + HD204UI 2TB ╟GPU : Gigabyte HD 7970 GHz Edition WF 3X 3GB ╚PSU : Antec High Current Gamer 750W Cytuj Link to post Share on other sites
Kamillus 63 Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 (edytowane) Sprawdź obie na pierwszym slocie, jeśli jedna z kości będzie miała błędy to do wyrzucenia, albo na gwarancję Jeśli nie będzie błędów na pierwszym slocie, na obu kościach, to będzie znaczyć że coś jest nie tak z którymś bankiem pamięci! Jeśli obie będą miały błędy na pierwszym slocie, sprawdź na kolejnym, no chyba że obie kości uwalone, ale to mało prawdopodobne. Trochę na logikę Edytowane 25 Listopada 2013 przez Kamillus 1 Cytuj Link to post Share on other sites
milek926 0 Napisano 28 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 (edytowane) Wiec tak dzis mailem caly dzien dla mojego PC i porobilem testy. Mam 4 kosci ramu po 2GB wiec podpisalem je numerkami R1, R2, R3 i R4. Testy jakie wykonalem to: R1 slot 0, R2 slot 1. R1 slot 2, R2 slot 3 Potem R1 i R2 testowalem na kazdym slocie odzielnie. Test przeszedl bez problemu. R3 i R4 testowalem tak samo, lecz przy testowaniu R3 slot 2, R4 slot 3. Wywalilo mi bledy, wiec zrobilem test ponownie, 2 passy, zamienilem ramy, 2 passy, pojedynczo testowalem oba ramy na obu slotach, pass. Nie wiem co jest grane. Lecz odpalilem Win, pogralem w gry i nic nie wywala jak narazie. Edytowane 28 Listopada 2013 przez milek926 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts