Skocz do zawartości

Zestaw pod choinkę - Gry/Autocad

Recommended Posts

Witam,

• Zastosowanie komputera : Gry, Autocad, Internet
  • Maksymalna kwota : 1300-1500
  • Których części potrzebuję : Cała buda.
  • Czy będę podkręcać sprzęt? : Tak chciałbym
  • Rozdzielczość mojego monitora : Monitor Gateway 24 cale więc 1920×1080
  • Specjalne wymagania : Z pomysłem na rozbudowę w przyszłości
  • Części z poprzedniego komputera : Czas na nowy komputer
  • Własna propozycja zestawu : Karta graficzna MSI GeForce GTX 650 TI BOOST, 2GB DDR5 ewentualnie mocniejsza, fajnie jakby były 4 rdzenie, ciche chłodzenie, zasilacz z możliwością w przyszłości podłączenia 2  kart GTX, i obudowa jeszcze elegancka. Chciałbym go w całości sam złożyć. I czy może szukać używanych części? Nie muszą być nowe
  • Inne : Będę sprzedawał swojego kompa pieniążki pójdą na nowego więc chciałbym abyście wycenili starego:

Intel® Core™2 Duo CPU E7200 @ 2.53GHz, 3192 MHz

GoodRAM GR800D264L5/2G, DDR2-800, 3071mb
Karta Grafiki Gainward Radeon HD 4870 Golden Sample 512MB

Zasilacz 500W IBOX SL-8500BTX
Płyta główna ASUS P5Q-PRO

Obudowa Raidmax NINJA

Dysk 320Gb
Windows 7 i XP

4 rdzenie to tylko AMD ( tylko słabe do grania )  zasilacz zbyt mocny

procesor : Pentium G3200 ;płyta gł : MSO B85M-E33;  RAM : GoodRam 1333Mhz 4GB lub 2GB; Karta graf : HD7770 1GB

Zasilacz : XFX Core 450W lub Zalman ZM450-GS  Dysk : WD Caviar Blue 500GB lub 1TB  Obudowa : Zalman Z3 ( weźmiesz jaka ci się podoba )         Jeżeli chodzi o podkręcanie to lepszy procesor bo ten nie dużo pójdzie.

4 rdzeniowe intela zaczynają się od 600 zł ( nowe ) możesz kupić używke ale i tak wątpie żebyś się zmieścił w budżecie, no chyba że z kartą graficzną pokroju ddr3. Ale wtedy zapomnij o o nowych grach, no chyba że rozdzielczość 1028x726 czy jakoś tak to było i minimalne ustawienia, choć rewelacji też by pewnie nie było. 

Edytowane przez TheDark

Maksymalna kwota : 1300-1500

Własna propozycja zestawu : Karta graficzna MSI GeForce GTX 650 TI BOOST, 2GB DDR5 ewentualnie mocniejsza, fajnie jakby były 4 rdzenie, ciche chłodzenie, zasilacz z możliwością w przyszłości podłączenia 2  kart GTX

Sama karta oraz procesor to praktycznie 1200 zł ... a za co mamy polecić Ci resztę, nie mówiąc już nic o płycie z wsparciem SLI :D 

Czy w podanym budżecie oby na pewno nie ma błędu ?  

• Popieram 1

Liczyłem że jednak kupno części używanych trochę kwotę skroi. Myślę że max. kwotą jaką uda mi się uzbierać jest 1650-1700zł. 

Bardzo spodobała mi się opłacalność GTX 650 TI. A może powinienem pójść w ślady i3 bądź i5(socket 1155)  i do tego Radeon HD 7850 lub 7790. Chociaż z 2 strony FX6300 ma odblokowany mnożnik. Co polecacie?  Co ciekawe w rankingu benchmark'a 7790 jest nad GTX 650 TI a to kwestia 3DMarka. Prędzej wsadzę w przyszłości dwie 7790. Więc może zainwestować w lepszy zasilacz i płytę główną jako podstawkę na przyszłość? Co do RAMu to ile wsadzić i jakie?

taka oferta wydaje się ciekawa. Je opłaca się przy OC brać prawda? 

http://allegro.pl/amd-bulldozer-fx6300-fx-6300-x6-6x3-5ghz-14mb-am3-i3735569121.html

chłodzenie: SilentiumPC Spartan PRO

Edytowane przez redblue