jaceksz82 5 Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Witam, Który zasilacz byłby lepszy - Seasonic G-650 czy Corsair RM 750 pod następujący config z uwzględnieniem OC: 1. CPU - i5 4670k 2. GPU - GTX 780 3. Mobo - ASrock Z87 Extreme 4 5. RAM - 2x8 Crucial balistix 1600 Mhz 6. HDD - 1 TB Seagate 7. SSD - 256 GB Plextor M5s Dodam iż obydwa zasilacze są w podobnej cenie, jednak Corsair ma 100 W więcej i jest full modular. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 żaden, bo są za mocne a z dwojga raczej corsair, tyle że 550 Cytuj Link to post Share on other sites
jaceksz82 5 Napisano 25 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 żaden, bo są za mocne a z dwojga raczej corsair, tyle że 550 Ok... generalnie chodziło mi o porównanie serii. drachenfeles może posiadasz informacje odnośnie zalet corsair serii RM wobec seasonic g-series. Pytam gdyż zazwyczaj to seasonici są polecane. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 RM to solidna konstrukcja za stosunkową niewygórowane pieniądze, plus jest w pełni modularna, a jak chcesz czystej mocy i precyzji w regulacji to weź X-560 Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5523 Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 A ja jeszcze zaproponuje Super Flowera Golden Green Pro 550W- bardzo dobry zasilacz, cichy, z mocna linia 12V, oparty na przetwornicy dc/dc, rzadziej niz seasonic choruje na piszczace cewki, tylko nie jest nodularny:p Wysłane z mojego One V Cytuj Link to post Share on other sites
jaceksz82 5 Napisano 25 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 A ja jeszcze zaproponuje Super Flowera Golden Green Pro 550W- bardzo dobry zasilacz, cichy, z mocna linia 12V, oparty na przetwornicy dc/dc, rzadziej niz seasonic choruje na piszczace cewki, tylko nie jest nodularny:p Wysłane z mojego One V Zgadza się... kwiatki ponoć są świetne, jednak szukam konstrukcji modularnej... ostatecznie semi-modularnej. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 rzadziej niz seasonic choruje na piszczace cewki bo stosunkowo mniej osób kupiło, tak samo było z starszym korsarzem AX - zrobił się popularny model i w pewnym okresie na forach grzmiało od piszczących cewek, a potem jakoś ucichło, teraz X'y seasonic'a są na warsztacie i tak dalej, czekamy na następną falę żalu - uzasadnionego poniekąd - ale bez przesady to jak kiedyś jeden pajac kupił della ze źle spasowaną obudową do panelu i zamiast wymienić na gwarancji, co mógł zrobić ciskał gromami, pisał artykuły i pieklił się gdzie tylko mógł, byle oczernić markę twierdząc, że - wszystkie - są źle spasowane i to totalne zło, nie żeby nie trafiały się takie sztuki pewnie, że się trafiały, ale ani nie wszystkie ani dell nie jest w tym gorszy, to kwestia przypadku - tak gwoli ścisłości - nikt już nie płaci za kontrolę jakości, nikt tego nie robi, nawet przy ekstra-drogim sprzęcie, taniej jest wymienić od ręki buble, które wyjdą na rynek niż eliminować je wcześniej i tyle powinno wystarczyć w temacie piszczących cewek i innych defektów Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5523 Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 W kazdym razie sa to swietne zasilacze;) Wysłane z mojego One V Cytuj Link to post Share on other sites
Breaky83 669 Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 (edytowane) Moim zdaniem możesz brać spokojnie zasilacz Seasonic SSR-550RM 550W 80 GOLD tutaj w dobrej cenie obecnie http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=142&products_id=32327 . Pozdrawiam Edytowane 25 Listopada 2013 przez Breaky83 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts