Skocz do zawartości

Recommended Posts

witajcie, chciałem zapytać o polskie menu w Nokii 1020. Nie mieszkam w Polsce i w ogóle zamierzam go ściągnąć z Hong Kongu, jest taniej. Ale co z polskim menu? Czy polskie menu jest zaimplementowane w tym telefonie jak każde inne, czy też trzeba poprosić o takowe przy zamówieniu?

Pytam, bo dawno nie miałem Nokii, ostatni model to N95 na którym się totalnie sparzyłem i nie wiem już po tylu latach, jak tam było z menu. Jest to o tyle ważne w tym modelu, że aparat ma dość rozbudowane funkcje i nie chciałbym zgadywać w języku nie polskim.

Pozdrawiam.

Lumie mają jedynie na początku określony język - np. jak Masz wersję Polską to po pierwszym uruchomieniu pojawiaja sie komunikaty w danym języku - po "kilku" ekranach pojewia się lista języków - jak wybierzemy Polski to telefon się "przestawia" na Polski i jest w całości po polsku. 

ROM'y w Lumiach są podzielone wg początkowych kolorów, języków oraz operatów - np Lumia 720 Black Poland CV - czyli nie brandowany, Polski język, szata kolorystyczna dla czarnej obudowy - ALE - zarówno kolory jak i język można dowlnie zmienić - bo te parametry dotyczą początkowych ustawień.

Przetestowałem to osobiscie - GDR2/Amber na Lumie 720 - jako pierwszy pojawił się w Holandii - pobrałem nie brandowany soft dla Holandii - pierwsze uruchomienie i pojawia się Jezyk niczym z Piekieł :) czyli Holenderski :) wybieram Polski i jest OK - po miesięcu uzywania nie znalazłem niczego inaczej niż po Polsku.

Tak więc jeśłi pojawią Ci się komunikaty w "obcym" języku to się nie przejmuj :) tylko potwierdzaj - za kilka "ekranów" pojawi się lista - wybierzesz Polski i będzie OK, wszystko przestawi sie na Polski.

• Popieram 1