andello 0 Napisano 23 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 witajcie, chciałem zapytać o polskie menu w Nokii 1020. Nie mieszkam w Polsce i w ogóle zamierzam go ściągnąć z Hong Kongu, jest taniej. Ale co z polskim menu? Czy polskie menu jest zaimplementowane w tym telefonie jak każde inne, czy też trzeba poprosić o takowe przy zamówieniu? Pytam, bo dawno nie miałem Nokii, ostatni model to N95 na którym się totalnie sparzyłem i nie wiem już po tylu latach, jak tam było z menu. Jest to o tyle ważne w tym modelu, że aparat ma dość rozbudowane funkcje i nie chciałbym zgadywać w języku nie polskim. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 23 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 (edytowane) Windows Phone 8 w Lumii 1020 ma wszystkie języki wbudowane - przy pierwszym uruchomieniu fona pyta się Ciebie o jego wybór. (nie spotkałem się żeby było inaczej nawet w brandowanych fonach) Edytowane 23 Listopada 2013 przez ArioX 1 Cytuj Link to post Share on other sites
andello 0 Napisano 24 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 o...dziękuję, tego nie wiedziałem i nie byłem pewny. Proszę, powiedz mi jeszcze, może wiesz czy również inne lumie tak mają, np lumia 920? Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Wszystkie Lumie z WP8 tak maja Sent from my LG G Pad 8.3 using Tapatalk 4 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Lumie mają jedynie na początku określony język - np. jak Masz wersję Polską to po pierwszym uruchomieniu pojawiaja sie komunikaty w danym języku - po "kilku" ekranach pojewia się lista języków - jak wybierzemy Polski to telefon się "przestawia" na Polski i jest w całości po polsku. ROM'y w Lumiach są podzielone wg początkowych kolorów, języków oraz operatów - np Lumia 720 Black Poland CV - czyli nie brandowany, Polski język, szata kolorystyczna dla czarnej obudowy - ALE - zarówno kolory jak i język można dowlnie zmienić - bo te parametry dotyczą początkowych ustawień. Przetestowałem to osobiscie - GDR2/Amber na Lumie 720 - jako pierwszy pojawił się w Holandii - pobrałem nie brandowany soft dla Holandii - pierwsze uruchomienie i pojawia się Jezyk niczym z Piekieł czyli Holenderski wybieram Polski i jest OK - po miesięcu uzywania nie znalazłem niczego inaczej niż po Polsku. Tak więc jeśłi pojawią Ci się komunikaty w "obcym" języku to się nie przejmuj tylko potwierdzaj - za kilka "ekranów" pojawi się lista - wybierzesz Polski i będzie OK, wszystko przestawi sie na Polski. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
andello 0 Napisano 25 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 śliczne dzięki Ravir! Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts