Slawlos 38 Napisano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Ja tam nie wiem ;p Ale jeśli miałeś zawirusowany ten komp może byś przeinstalował windows i wyczyścił wszystko do zera. Może coś tam jeszcze zostało. Link to post Share on other sites
mikijoe 0 Napisano 13 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Oj miałem ale MBAM sobie poradził, Avasta używam i czyszczę CCleanerem. Link to post Share on other sites
Slawlos 38 Napisano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 To może zrób jakiś log z ComboFix to pooglądamy ? ;p Link to post Share on other sites
mikijoe 0 Napisano 14 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Może być OTL? Link to post Share on other sites
Slawlos 38 Napisano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Może być. Link to post Share on other sites
mikijoe 0 Napisano 14 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 http://www.sendspace.pl/file/680f220655b12eedaef94ea http://www.sendspace.pl/file/3417f955a646d78beaa86f9 Tu zgrałem. Na screenie by się nie zmieściło. Link to post Share on other sites
Slawlos 38 Napisano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 To jakie były pierwotnie taktowania twojej karty grafiki a jakie masz ustawione teraz ? Link to post Share on other sites
mikijoe 0 Napisano 14 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Teraz mam pierwotne ustawione czyli 860/1100. Link to post Share on other sites
Slawlos 38 Napisano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 W logu nic ciekawego nie widzę. Link to post Share on other sites
mikijoe 0 Napisano 14 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Podziękować Teraz tylko zobaczymy czy będzie coś się działo. Link to post Share on other sites
Slawlos 38 Napisano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Czyli dopiero teraz obniżyłeś taktowanie ? Link to post Share on other sites
mikijoe 0 Napisano 15 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Nie taktowanie obniżone mam od czasu wystepowania bialego ekranu. Pierwsza strona. Zastanawia mnie tylko jedno mam krotki pisk po wyłączeniu kompa raz cichy raz głośny ale zawsze jest, z tego co pamiętam na starej płycie tez tak było chyba. Czy coś może oznaczać? Link to post Share on other sites
Slawlos 38 Napisano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Może karta dźwiękowa / głośniki tak piszczą przy przełączaniu ? Link to post Share on other sites
mikijoe 0 Napisano 15 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Xonar lezy u producenta wiec to nie on. Dźwięk jest ewidentnie od strony przodu kompa moze to dysk. Może sie pozycjonuje? Link to post Share on other sites
Slawlos 38 Napisano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Otwórz obudowę, przystaw ucho i sprawdz ;p Link to post Share on other sites
mikijoe 0 Napisano 15 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 (edytowane) Od kilku dni denerwowało mnie pipczenie okazało się że no nie dysk jak podejrzewałem to zasiłki popiskuje pik-pik. Może cewki. Czasem piszczy cały czas czasem z przerwami. A to drugie sprawdzę. To drugie to dysk. Na 100% A odnośnie zasilacza jak to cewki to nic poważnego. Tylko jak przysłuchiwałem się to ustaliłem że po wyłączeniu też piszczy. Napiecia sprawdze jutro bo baterie juz kupilem. Edytowane 15 Grudnia 2013 przez mikijoe Link to post Share on other sites
Slawlos 38 Napisano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Prędzej wentylator piszczy. Jak stary to często tak bywa. Trzebaby nasmarować. Link to post Share on other sites
mikijoe 0 Napisano 15 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Moze i tak. Jak system sie uruchamia nic nie ma dopiero po chwili piszczy. Link to post Share on other sites
mikijoe 0 Napisano 25 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 Blad z dyskiem znow sie pojawil ale okazalo sie ze to raczej pendrive który nie zapisuje do końca plików sprawdzalem na lapku tem sam blad. Tylko nie pamiętam czy wczesniej kiedy ten blad wystapil byl podłączony. Na dzien dzisiejszy raczej sie pozbylem problemow z PC wszystko dziala pracuje jak nalezy, tylko zasilka piszczy . Link to post Share on other sites
mikijoe 0 Napisano 10 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Tak więc problemów z kompem nie mam. Oprócz tego że po wyłączeniu pc z tzw. guzika Windows do ekranu ladowania uruchamia sie w niższej rozdzielczość tak samo BIOS jest w niższej rozdzielczości. Jakieś pomysły? Odistalowanie sterownika ekranu nic nie dało zainstalowanie sterow do Monitora też nic. Pisalem o dźwiękach wydawanych przez pc cewko nadal ale chyba ustają. A dysk chalasuje identycznie ja tu http://www.youtube.com/watch?v=TvwpqoAGa_8 ? Ktos ma jakiś pomysł na rozwiązanie? Link to post Share on other sites
Slawlos 38 Napisano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Ja tam nic nadzwyczajnego nie słyszę ;p Pewnie głowica dysku nieco hałasuje ale to nic nadzwyczajnego. Czasem blachy obudowy wchodzą w rezonans od drgań dysku i to bardziej słychać. Można spróbować dokręcić, przesunąć dysk itp. ale ogólnie dyski jakiś hałas muszą wydawać. Link to post Share on other sites
mikijoe 0 Napisano 26 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 (edytowane) To mnie uspokoiłeś. Slychac to tylko właśnie z bliska. Przeszkadzaja bardziej cewki Jakieś pomysły co do rozdzielczości? Parę błędów się pojawiło wszystkie usunąłem chodzi mi o te w dzienniku zdarzeń. SEATOOLS przeszedł. http://i.imgur.com/V7Lgrho.jpg http://i.imgur.com/Q04CVHY.jpg Tu mnie martwi punkt 199. Aktualnie robie defragmentacje miałem 30% pofragmentowane. ? Przejąć się tym?Ściągnąłem poprawki, wyczyścilem system rejestr i tu mile mnie zaskoczył teraz uruchamia sie w 42 sekundy z Avastem i usługami AMD. Pomierzyłem napięcia są takie 3.3V to 3,34 dla 5V to 5,10 dla 12V 12,02 mierzone w idle. Przy załadowanym systemie. 199 się nie zwiększa. Może jest to związane z defragmentacją po podczas defragmentacji wyłączyli prąd a później miałem obawy czy po takim czymś się włączy, ale się udało i dokończyłem defragmentacje. Aktualnie od zniknięcia loga do zalogowania mija 36 sekund. Tak wygląda do ładowania instalacja sterów do kary i do monitora nic nie dałahttp://i.imgur.com/ywgyd1k.jpg ?Co może pomóc na błąd hal po uśpieniu? ?Tak więc zrobiłem co do HAL 12 CLR CMOS nic nie dało update chipsetu i sterów NIC NIE DAŁO także wywaliłem uśpienie i hibernacje. Poza tym nie mam żadnych błędów i problemów z PC. Napisałem do supportu Gigabyte. Zobaczymy, może ktoś ma jakiś pomysł? Edytowane 13 Stycznia 2014 przez mikijoe Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Wrzuć temperatury komputera z jakiegoś programu diagnostycznego. Błąd HAL zazwyczaj oznacza poważny problem sprzętowy np. konflikt sprzętowy urządzeń lub przegrzewanie podzespołów nie koniecznie grafiki np. chipsetu płyty głównej(mostka południowego), procesora, zasilacza lub ramu. Zrób aktualizacja biosu płyty głównej na początek. Może poprawi się stabilność kompatybilność z CPU i grafiką. Link to post Share on other sites
mikijoe 0 Napisano 2 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 (edytowane) BIOS mam najnowszy FC rev. 3.0, stery zaktualizowane czy to do grafiki czy do drukarki. http://m.imgur.com/KN1E3ze Po godzinie w OCCT Wpadlem na pomysł sprawdzenia czy na jednej kosci RAM też będzie. Dziś sprawdziłem na pojedynczych kosciach też błąd jest. Problem z ekranem rozwiązało ale nie w całości reset monitora ekran jest juz nie rozjechany ale rozdziałka ta sama. Pewnie stery. Edytowane 26 Stycznia 2014 przez mikijoe Link to post Share on other sites
Rozwiązanie mikijoe 0 Napisano 27 Sierpnia 2014 Autor Rozwiązanie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Wszystko już jest unormowane. Temat można zamknąć. Link to post Share on other sites
Recommended Posts