Skocz do zawartości

GTX 780 (problem z zasilaczem?)

Recommended Posts

@sevku22

Przede wszystkim branie 750W zasilacza do jednego GTX'a 780, nawet kręconego to spore marnotrawstwo i lepiej wybrać mniej watową jednostkę(600-650W) ale z wyższą sprawnością, wyższej klasy. Cały zestaw z kręconym GTX'em i procesorem nie przekroczy 450-500W. Już 600W jednostka daje spory margines.

• 3 tygodnie później...

I jak wymieniłeś zasilacz? Problemy znikły?? Bo ja dalej mam ten problem i chyba w koncu zmienie ale chciałbym miec pewność ze to coś da.

Dopiero zamówiony, później jeszcze obudowa i zobaczymy a co do restartów w BF4 teraz mam je tylko na 1 mapie... na Paracelach, tak to mogę grać i nic a załaduje się ta mapka i reset od razu.  :roll:

• 1 miesiąc temu...

Witam, wracając do tematu kolega Mario wymienił ten zasilacz na Seasonic Platinum-760. i nic nie dało nadal restarty, miałem okazje mu wymienić płytę główną i to zrobiliśmy na asrock z77 extreme4. I dopiero teraz nie robi mu restartów komp w bf4. 

Zasilacz do wymiany. On zamiast jednej mocnej linii +12V ma 4 słabe - na każdą z nich przypada 18A. A to jak widać nie wystarcza na wykręconego GTXa 780. Nie wiem kto w 21 wieku kupuje takie zasilaczowe wynalazki. :roll:

Bullshit. Nieważne że są osobne 4 linie. Ma łącznie tyle mocy że GTX 780 pójdzie na luzie także według mnie to nie wina zasilacza.

Zasilacz do wymiany. On zamiast jednej mocnej linii +12V ma 4 słabe - na każdą z nich przypada 18A. A to jak widać nie wystarcza na wykręconego GTXa 780. Nie wiem kto w 21 wieku kupuje takie zasilaczowe wynalazki. :roll:

Za całym szacunkiem,ale miałem taką samą zasilkę przez 5 lat i zapewne wielu kupiło go w podobnym okresie :D Nie mniej u mnie nigdy nie było problemów.Dodam tylko że przez te lata zasilacz bez problemu ogarniał takie grafy jak GTX 295 plus OC,GTX 480@900Mhz czy też obecnego GTX 780 ;) Jedyny minus tego szefa to głośny wentylator,który daje się we znaki przy bardziej prądożernych kartach graficznych,ale po zrobieniu u siebie funswapa ten mały minus zamienił się w plus :P

Edytowane przez wenflon

No ja jeszcze dodam że mam ten zasilacz już chyba 6 rok, zakupiony z kartą 4870(cpu 8400dualcore), potem phenom x6, potem gtx 460. Następnie fx 8120 (najgorszy mój zakup :rotfl: ), do tego 7950 z pól roku męki dla tego zasilacza myślałem że odleci. Po wymianie na i7 3770k cisza i spokój. Teraz ma jeszcze r9 290 do tego i7 zero stresu czy głośnej pracy. Jedyna rzecz jak została mi w tym kompie po tylu latach to ten zasilacz. :menda: