Skocz do zawartości

Modernizacja prock,ram,płyta do 600-700zł

Recommended Posts

Witam! Chce zmienić trochę swój komputer także podam co chce Asus M5A78L-M LX3, Kingston HyperX DDR3 4GB 1600MHz , AMD X4 FX-4300 3.8GHz BOX do tego stara karta graficzna Asus HD 5670 1 gb jeden wentylator w obudowie, jeden napęd philips,  a dysk Hitachi 500 gb i Zasilacz 300 W Fortron 300pnf. Obecnie mam 2x2 gb ram 533 mhz kingston i procesor Core 2 duo e4700 2.60 podkręcony na 2.95. Wszystko kupuję nowe i mam pytanie, bo jeszcze nie chodziłem do komputronika. Czy ten zasilacz to uciągnie na razie dopóki nie kupie nowego razem z kartą?? Mam zamiar go zmienić na wiosne  z kartą grafiki. Komputer będzie do gier. Tego mam już 5 lat bez zmian i jest dobrze. Teraz kupiłem BF4 i na low 1440x900 do 20 fps. Aż tak źle nie jest ale... Wiadomo :P BF3 i Most Wanted latał jak trzeba ; ) Csysis 3 o tak średnio jak teraz BF4. Aż szkoda mi pieniędzy na AC4, NFSR.. Pozdrawiam. PS. Może macie inne propozycje, których chętnie posłucham :)  Karta na wiosne będzie coś z hd 7950..  aaa i jeśli będzie trzeba to dołożę i więcej ; )

Edytowane przez Eazy95

Z góry mówię, że nie jestem specem. Sam dopiero co szukałem rad tutaj na forum, ale sporo czytałem porównań i testów różnych komponentów (gdyż robie podobny upgrade jak ty, tyle tylko że u mnie dochodzi dysk SSD, obudowa i zasilacz). Ja się prawdopodobnie zdecyduje na Intel G3220 (wygląda na najlepszy wybór cena/jakość; jest podobny do twojego ale o połowę tanszy), płyta MSI B85-G43, a ram ten sam co ty. Dzieki temu miałbyś płytę pod procesory haswell, czyli w przyszłości łatwa możliwość upgrade'u.

Piszesz że dołożysz trochę, więc jak jesteś skłonny dołożyć 150 zł to zaproponuje ci i5 + H61 + 4 gb ram 1600. Razem z twoim 5670 ten twój Fortron 300W da radę tym podzespołom, z tym że jak piszesz na wiosnę zasilacz do wymiany jak kupisz kartę graficzną. http://www.morele.net/inventory/info/uxUe3L/ .