Bodzioszek 0 Napisano 21 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 witam, mam problem i przypuszczam, ze zwiazany z kartą. Od kiedy zainstalowalem nowsze sterowniki (jakis czas temu juz nie najnowsze) nie moge ustawic 75hz bo zmienia mi sie rozdzielczosc i czesci ekranu nie widac, rowniez w niektorych grach pojawiaja sie biale paski na czarnym tle, jezdza od gory do dolu troche przypomina mi to rentgena, paski sa ustawione horyzontalnie, wiecie jaka moze byc tego przyczyna? jak to naprawic? Cytuj Link to post Share on other sites
larson 36 Napisano 21 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 (edytowane) płyta główna ? stery http://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows%207%20-%2064 Edytowane 21 Listopada 2013 przez larson Cytuj Link to post Share on other sites
Marcin.mag 34 Napisano 21 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 witam, mam problem i przypuszczam, ze zwiazany z kartą. Od kiedy zainstalowalem nowsze sterowniki (jakis czas temu juz nie najnowsze) nie moge ustawic 75hz bo zmienia mi sie rozdzielczosc i czesci ekranu nie widac, rowniez w niektorych grach pojawiaja sie biale paski na czarnym tle, jezdza od gory do dolu troche przypomina mi to rentgena, paski sa ustawione horyzontalnie, wiecie jaka moze byc tego przyczyna? jak to naprawic? Najpierw ustalmy co masz w swoim pożeraczu czasu , czyli : - podzespoły + nazwy producentów : mobo , proc , ram , zasilacz itd - wersja sterowników - jaki monitor : nazwa , w jakiej rozdzielczości grasz itd Cytuj Link to post Share on other sites
Bodzioszek 0 Napisano 21 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 (edytowane) hmm procek phenom II 840 3.20ghz, 8gb ramu reszta nie wiem dokladnie teraz.stery mam najnowsze dostepne, a monitor acer v193wl gram na 1440 Edytowane 21 Listopada 2013 przez Bodzioszek Cytuj Link to post Share on other sites
Marcin.mag 34 Napisano 21 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 A jak ustawisz na 60Hz to też jest ten problem? na jakim kablu masz podłączenie do monitora , dvi ? d-sub ?.Dlaczego akurat musisz mieć 75Hz? Cytuj Link to post Share on other sites
Bodzioszek 0 Napisano 21 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 na 60hz jest normalnie. Po prostu wkurza mnie to i irytuje, ale najgorsze sa te paski. kabel dvi Cytuj Link to post Share on other sites
Marcin.mag 34 Napisano 22 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Hmm jeśli na 60Hz jest ok , to tak zostaw , monitor co prawda ma w specyfikacji 75 Hz ale widocznie ma z tym problem.Te 15 Hz nic Ci więcej nie da. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts