dam111111 522 Napisano 20 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Słyszałem że karty nvidia niejako świetnie działają z tymi procesorami tj dużo lepiej niż np z kartami AMD . Czy ktoś dysponuje na świecie testami oprócz pclab potwierdzające te wiadomości ? Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 20 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Nigdzie nie widziałem podobnych rewelacji i nie zgadzam się z tym stwierdzeniem. Według mnie musieliby porównać dwie równe wydajnością karty AMD i Nvidii w teście , który całkowicie neutralny lub udokumentować sytuację gdzie Nvidia + Intel jest słabsza od Radka +Intel i jednoczeście Nvidia+AMD jest mocniejsza niż Radeon+AMD żeby było to wiarygodne . Cytuj Link to post Share on other sites
fighter535 5 Napisano 20 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 (edytowane) Tak to jest prawda FXy lepiej działają z GeForce'ami, bo sterowniki do kart graficznych NVIDII lepiej obsługują wielowątkowość FXów, natomiast sterowniki od Radeonów wymagają mocniejszego pojedynczego wątku którego FX nie ma i dlatego lepiej Radeony łączyć z prockami Intela. Edytowane 20 Listopada 2013 przez fighter535 Cytuj Link to post Share on other sites
dam111111 522 Napisano 20 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 No to wiem z pclaba .Tak to wytłumaczono tam .Jakiś link gdzie indziej gdzie wydszło na to samo lub podobnie? Moze być Sri Lanka lub Katar Cytuj Link to post Share on other sites
pawel8209 52 Napisano 20 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Też o tym słyszałem i chętnie bym zobaczył takie obiektywne testy. Jednak, skoro Nvidia wykorzystuje wielowątkowość FX-ów, to można sądzić, że najlepszym układem byłby i tak Intel+Nvidia, ponieważ Intel ma mocniejsze rdzenie w stosunku do FX. Chyba, że się mylę. Cytuj Link to post Share on other sites
fighter535 5 Napisano 20 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 (edytowane) Intel zawsze będzie lepszy, obojętnie czy do Radeona czy do GeForce'a, przynajmniej jeśli chodzi o gaming, ale za to łączenie Radeonów z FXami to już jest znacznie gorszy pomysł. Edytowane 20 Listopada 2013 przez fighter535 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts