Skocz do zawartości

Drugi 5770 do CF czy jeden 5850 lub 5870?

Recommended Posts

Witam

Jestem zapalonym graczem z dość ograniczonym budżetem, z tego też względu jakiś czas temu kupiłem Radeona 5770 1Gb. Wydawał się być dobrym zakupem. przeprowadziłem kilka testów, które utwierdziły mnie w tym przekonaniu. Efekt tych testów możecie znaleźć w Mini-recenzjach ( http://www.benchmark.pl/mini-recenzje/Radeon_HD_5770%2C_a_wymagajacy_gracz.-2701.html ).

Problem jednak w tym, że nadchodzące tytuły takie jak MAX Payne, MAFIA 2, CRYSIS 2 i obecnie Metro 2033 są dla tej grafiki chyba zbyt wymagające :)

Mój dylemat polega na tym czy dokupić jeszcze jednego radka 5770 do CF czy tez może sprzedać tego obecnego i kupić jedną mocniejszą grafikę. Interesują mnie głównie Radeony choć zakup GF też nie jest wykluczony. Co będzie lepszym wyborem?

Dokładną specyfikacje posiadanego przeze mnie sprzętu znajdziecie w moim profilu. http://www.benchmark.pl/uzytkownik/Bakak-3733.html

a to przepraszam mialem na mysli przesiadke na dowoltowanego dobrze chlodzonego 5850 - jak dla mnie 70 nie ma szans na ciche chlodzenie - tu wolalbym dwie dobre 5770

ale jesli Ci to wisi to podtrzymuje poprzednie zdanie

chyba ze jakies porzadne 5870 ale to juz gigant kasa

ja bym na Twoim miejscu wziął drugiego 5770, będzie śmigał jak żul do monopolowego..

wierz mi że szperałem i nic się z tego nie dowiedziałem :) same teksty typu bierz to, bierz tamto a zero konkretów co jest tak naprawdę lepsze :P myślałem że może będą jakieś wypowiedzi osób które posiadają takie zestawianie i one się wypowiedzą jak ich konfiguracje sprawują się w grach, ale się pomyliłem i nie uzyskałem żadnej konkretnej odpowiedzi...

...szkoda

tego co napisałem czyli konkretnych relacji użytkowników CF lub jednego radeona, jesłi chodzi o pobór prądu to nie ma on dla mnie znaczenia

No przecież jako użytkownik cf Ci napisałem.. :D Mnie skłoniła do zakupa chęć zobaczenia na własne oczy jak wyglądają osławione mikroprzycięcia :roll:

tego co napisałem czyli konkretnych relacji użytkowników CF lub jednego radeona, jesłi chodzi o pobór prądu to nie ma on dla mnie znaczenia

No przecież jako użytkownik cf Ci napisałem.. :D Mnie skłoniła do zakupa chęć zobaczenia na własne oczy jak wyglądają osławione mikroprzycięcia :roll:

sorrka nie do ciebie mialem to napisac pomylily mi sie posty i zacytowalem ciebie :?: sorrka

Gość DANNY_79

eh widze ze i tak bede musial sam podjac ta decyzje :roll: to co tutaj piszecie w niczym mi nie pomaga :?: dzieki za zainteresowanie pozdro :P

Swoją drogą, po w/w zdaniu nikt już nie powinien nawet próbować Ci pomóc, bo się po prostu odechciewa.

Ten temat był w ostatnich tygodniach klepany do znudzenia. Trzeba tylko trochę ruszyć mózgownicą i myszką :D

Mówie o niepodkreconym 5850 i 5870. I tym samym o wydajnosci w WARHEAD.

Testowalem 5850 w tej grze jak i 5870. Srednio 10 klatek wiecej na 5870 przy najwiekszych zadymach i walce. Na 5850 zwalnialo widocznie. A na 5870 mozna rzecz ze totalnie jest plynnie.

A poza tym ktos wspominal cos o OC 5850? Jakos nie widze, moze czytaj lepiej ze

zrozumieniem.

A swoją drogą to co 5870 nie mozna podkrecic? Mozna......wiec co mi gadasz

5850 OC=5870 , skoro 5870 OC= jeszcze lepiej

gadam ze mozna sie cieszyc ta sama za******a plynnoscia na 5850 - nie trzeba do tego celu kupowac 5870

lepszym wyborem bedzie dobrze schlodzony dowoltowany 50 i jest ta sama plynnosc

pomiedzy kiszką a idealnym jest dosc spora przepasc nawet bez oc najmniejszego

(a i male juz mocno ja redukuje ) nie ma roznicy tak wielkiej by mowic o kiszce w przypadku jednym a idealnosci w drugim

rozumiem Cie ale roznica wedle wszelkich testow na niebie i ziemii ma sie jak 27kl do 32kl (czyli 17-18 % zawsze i wszedzie) w tej grze bez oc wiec wybacz ale po nawet nieduzym beznapieciowym oc tej pierwszej juz mamy praktycznie tę sama wydajnosc a 2 klatki przy max ustawieniach nikogo nie zbawia - doslownie nikogo nie na tyle by miec kiszke lub idealną plynnosc - masz ja przy 70 to i miales w ja zasiegu reki przy 50 - dokladnie tę samą

ot moje wyjasnienie iz o kiszce vs super plynnosci to tu w porownaniu zadnej mowy byc nie moze ewentualnie o drobnych roznicach

Mówie o niepodkreconym 5850 i 5870. I tym samym o wydajnosci w WARHEAD.

Mówisz o Crysisie? E, to jakim cudem grałem na maxa na 4890? :D

Co prawda całego nie przeszedłem (nie spodobała mi się ta gra), więc nie wiem, jak ma wyglądać "większa zadyma" w tej grze, ale pograłem z 1-1,5 h i nic nie przycinało.