dzidek_1 0 Napisano 14 Października 2008 Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Pytanie czysto teoretyczne - z klasycznymi dyskami nie ma zasadniczo problemu - są programy, firmy odzyskujące dane itd. Ale - jak odzyskać dane z dysku ssd (celowo lub nieumyślnie wykasowane) - czy są jakieś sposoby? Brak jest bowiem magnetycznego nośnika a efekt pamięciowy komórki jest chyba pomijalny. Macie jakies pomysły czy informacje na ten temat? Cytuj Link to post Share on other sites
sebastianzemla 0 Napisano 23 Października 2008 Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Witam. Według mnie wszystkie programy odzyskujące dane które potrafią pracować z nośnikami flash powinny pracować z dyskami SSD. Dla nich to nie ma znaczenia jaki jest nośnik, ale głowy nie dam za to. Podaję kilka programów których ja używam do tego celu: GetDataBack.for.NTFS.&.FAT Ontrack Easyrecovery Professional Recover.My.Files Polecam Ontracka, największe doświadczenie mam z nim i widzi najwięcej danych. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
dzidek_1 0 Napisano 23 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Pytanie było czysto teoretyczne - tak drążąc temat - napiszę chyba do firmy O... (nie reklamuję) - zobaczymy co odpiszą Cytuj Link to post Share on other sites
Wojciech Lenartek 0 Napisano 27 Października 2008 Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Produkty firmy Ontrack odzyskują dane z pamięci flash i dysków SSD nawet w trudnych sytuacjach. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts