Skocz do zawartości

brak wiedzy na temat zasilacza

Recommended Posts

witam tak jak w temacie nie mam pojecia jaki zasilacz mam wybrac do takiego sprzetu :

i7 4770k, z87-g45, 16 lub 32 gb ram , GTX 770  4 GB ( w przyszlosci mam zamiar dokupic jeszcze jedna wiec musi obslugiwac SLI ) obudowa zalmar z11 ( posiada pare wiatrakow ) bardzo ale to bardzo bede wdzieczny jezeli ktos cos zasugeruje cena napewno nie wiecej niz 600 zl dziekuje z gory

Seasonic X-750 - http://proline.pl/?p=SEA+X-SERIES+X750KM3.

Super Flower Golden Green Pro - http://www.angela.pl/p9479,super-flower-750w-golden-green-pro-sf750p14xe.html

Oba zasilacze to świetne konstrukcje. Przewagą Seasonic'a jest siedem lat gwarancji, modularne okablowanie i hybrydowy system chłodzenia Głównym atutem SF jest sporo niższa cena.

• Popieram 2

Dzięki a coś poniżej 500 zł byś doradził możne z opcja modulacji? :) A co sadzisz o " OCZ OCZ750FTY-UN Fatal1ty Series High-Performance 750W PSU" i " CZ ZS Series 750 W PC Power Supply (OCZ-ZS750W-EU)" 

No i kurcze Jeszce chłodzenie na procesor potrzebuje taki całkiem fajne do tego :< naprawdę nie ma mi kto doradzić wiec muszę tu się wyżalić

Edytowane przez jacekgothic

no cos okolo 200-250 zl najlepiej zebym mogl to kupic na ebayu bo mieszkam w angli :)

a chłodzenie CPU do jakiej kwoty Cię interesuje? Pozdrawiam :)

a te zasilacze co ja wypisalem? nie dadza rady?

tańszą alternatywą może być ten chieftec:
http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=142&products_id=56450
bardzo mocna pojedyncza linia +12V, modularność i 3 lata gwarancji.

Tak, będzie pasować. ;)

A co sadzisz o " OCZ OCZ750FTY-UN Fatal1ty Series High-Performance 750W PSU" i " CZ ZS Series 750 W PC Power Supply (OCZ-ZS750W-EU)" 

Oba z tych zasilaczy nie umywają się do podanych przeze mnie propozycji. Jeśli koniecznie chcesz modularne okablowanie, to dołóż te 70 zł. na Seasonic'a. Jednak, nawet jeśli kupisz zasilacz niemodularny, to i tak pewnie zostaną Ci 1-2 wtyczki, które możesz schować za tacką płyty głównej. 

• Popieram 1

Tak, będzie pasować. ;)

Oba z tych zasilaczy nie umywają się do podanych przeze mnie propozycji. Jeśli koniecznie chcesz modularne okablowanie, to dołóż te 70 zł. na Seasonic'a. Jednak, nawet jeśli kupisz zasilacz niemodularny, to i tak pewnie zostaną Ci 1-2 wtyczki, które możesz schować za tacką płyty głównej. 

ok dzieki, musze jakos znalezc teraz te zaislacze tutaj w UK ><

zeciok  prościej by było, jak byś okreslił górną kwotę, na zasilacz oraz chłodzenie, albo oba te podzespoły i dał linki zarówno do chłodzeń jak i zasilaczy gdzie będziesz kupował. Wtedy bysmy ci doradzali konkretnie i najlepiej bo tak to nie wiemy w jakich są cenach i co masz tam dostępne. Pozdrawiam :)

Edytowane przez Breaky83