mikipl21 5 Napisano 17 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 (edytowane) Witam! Przymierzam się do zakupu nowego smartphone'a w cenie max 1400zł. Najważniejszy jest dla mnie ekran, wydajność w grach i aparat oraz aby miał slot na mSD i aktualizacje przynajmniej do androida 4.4 (tak, koniecznie z androidem) Moje propozycje to: *Huawei Ascend P6 *Samsung Galaxy SIII LTE *Sony Xperia Z *Zopo C2 Platinum (2gb ram) *Samsung Galaxy Note 2 *Samsung Galaxy Mega 6.3 *Lenovo K900 (cieżko znaleźć w Polsce poniżej 1400zl ale bardzo mi się podoba) Oczywiście proponujcie swoich faworytów. Edytowane 17 Listopada 2013 przez mikipl21 Cytuj Link to post Share on other sites
warnisty4321 54 Napisano 17 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Note 2 z tych co podales. Ma wygodny rysik i fajny wyswietlacz. Wybrales taki pulap cenowy "pomiedzy". Za 1600-1700 mozna dostac lg g2/ nexusa 5 ktore sa o wiele wydajniejsze od tych smartphonow wymienionych przez Ciebie. Chyba, ze w gre wchodzi uzywka? W tej cenie powinienes znalezc htc one/ samsung galaxy s4. Cytuj Link to post Share on other sites
Radekor 6 Napisano 17 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 (edytowane) Nexus 5 kosztuje 350$ i jest to obecnie najlepszy telefon w tej cenie jednak kupisz tylko za granicą a w polsce będzie drożej.Możesz śmiało brać też xperieZ oraz nexusa 4 z którego ja jestem bardzo zadowolony:) S3 też jest świetny ale wydajnościowo gożej od N4.W nexusie może denerwować szkło z tyłu a wiec telefon kluczy nie polubi więc razem z fonem kup pokrowiec lub folię:)N4 ma średni aparat ale do jakiś prostych zdjęć wystarszy w S3 jest trochę lepszy.W N5 aparat wypada lepiej ale nie posiada on slotu na micro sd jednak gdybyś zdecydował się na wersję 64 to starczy.S2 tańszy i wypada dalej świetnie w dead trigger 2 na odpalonej grafice z tegry 4 wyciąga 25 fps to świetny wynik nexus 4 30-35.Pozdrawiam;) EDIT:htc one x+ jest też świetny wydajnościowo ale ciut droższy Edytowane 17 Listopada 2013 przez Radekor Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 17 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Galaxy s4 ? Tez znajdziesz. Wysyłane z mojego X10i za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Link to post Share on other sites
dzumms 163 Napisano 17 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 galaxy s 4. ma świetny ekran i aparat. jest wydajny i ma slot na karty sd. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 18 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Galaxy S 4 to porażka jakich mało - nakałdka, która powoduje, ze zwykłe odebranie połączenia może trwać nawet kilka sekund. Wykonanie - to czysty "plastik-fantastik" - odrazdam. Lepiej wybrać coś Sony, LG lub HTC a nie Szajsunga. Mam służbowego SGS4 i jest masakra - totalna. Żałuję że go wybrałem. Cytuj Link to post Share on other sites
warnisty4321 54 Napisano 18 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Ja nie wiem, czy trafiles na felerna sztuke czy co.. s4 to dobry smart-phone. Mam znajoma ktora posiada s4 i nie narzeka. Mialem go pare razy w rece i bez lagow. Chyba ze zaktualizowales do wadliwej wersji 4.3 . Sporo osob ma problemy. Cytuj Link to post Share on other sites
dzumms 163 Napisano 18 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 ravir jest hejterem samsunga i tyle w temacie. wiele osób pisze inaczej a on dalej swoje. cały czas jakieś swoje chore widzi mi się nie mające odzwierciedlenia w rzeczywistości. najlepsze jest to jak wciska ludziom lumie cały czas skopiowany ten sam post nieważne co ktoś chce i jakie ma wymagania. może i znasz się na wp, ale nie hejtuj androida i nie pisz głupot tylko dlatego, żeby ktoś kupił to co wielbisz. my tu doradzamy a nie wciskamy kit. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 18 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Nie jestem hejterem - mam telewizor Samsung, połowa mojej rodziny też, dotego mam w firmie z 10 Solidów i jestem bardzo zadowolony. Natomiast po telefonie za ponad 2000 zł oczekuję sprawnego dzialania - tymczasem problemy się zaczeły juz po wyjęciu z pudełka. Ekran wygaszony - ktoś dzwoni - próbuje odebrac i NIC - kilka sekund namyślania - i nagle startuje i chodzi płynnie. Nie instalowałem żadnych Romów - tylko oficjalne - po miesiącu zacząłem wgrywać te nie oficjalne i za przeproszeniem gów... pomogło. Nadal mam zwisy, zamulenia - inc nie pomaga. Czasem dziął szybko przez kilka dni, a czasem non-stop problemy. do tego po 1 miesiącu obudowa się zaczęła wycierać, to jeszcze bym przebolał - ale równocześnie zaczęła skrzypieć, trzeszczeć. Ogónie to moja lumia 720 po trzech miesiącach wygląda lepiej niz SGS4 po dwóch - co gorsza mój stareńki HTC WildFire S mający parę lat wygląd znacznie lepiej i nie skrzypi i trzeszczy. I najgorsze, ze dokładnie takie same objawy mają przedstawiciele handlowi w mojej firmie - łącznie z 5 SGS4 - więc albo mamy felerną partję albo mocno coś jest nie tak z tym telefonem - zresztą ostani SGS4 został kupiony zpoczatkiem Października i już zaczyna się wycierac i skrzypieć - zaś powolny to jest od poczatku. Wiec mam powazną awersję do telefonów Samsunga - jedynie SOLID'y działają dobrze. HTC - zaś sprawuje się świetnie - majacy kupę lat HTC Touch HD - staruszek z przed czasów Androida nadal się świetnie trzyma. Wiec mocno coś jest nie tak z samsungami. Jak by SGS4 był budżetowym, tanim telefonem to bym słowa nie napisał - ALE - to flagowiec. Nie powinien tak sie "rozpadać" po paru miesiącach. Cytuj Link to post Share on other sites
mikipl21 5 Napisano 18 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 (edytowane) Zastanowię się nad tym S4, do zakupu jeszcze ze 2 tygodnie, jakies okazje na alledrogo może się trafią. Trochę szkoda mi kupować telefon bez gwarancji . http://allegro.pl/samsung-i9505-galaxy-s4-bez-simlocka-s-b-dobry-3e-i3722452659.htm. N4 nie będę kupował bo nie ma SD oraz wyświetlacz mi troszkę nie odpowiada ;/ Znalazłem również HTC ONE w tej cenie, co lepsze, HTC ONE czy S4 ? Edytowane 18 Listopada 2013 przez mikipl21 Cytuj Link to post Share on other sites
warnisty4321 54 Napisano 18 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 HTC ONE raczej będzie lepszym wyborem, jeśli chodzi o nakładkę i wykonanie. Parametry te same. W tej samej cenie to raczej tylko ONE . Cytuj Link to post Share on other sites
mikipl21 5 Napisano 18 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 http://allegro.pl/htc-one-gwarancja-ideal-i3706618844.html znalazłem ten. I ostatnie pytanie, telefony na święta stanieją czy zdrożeją (z powodu szału na prezenty i wgl.) ? Cytuj Link to post Share on other sites
dzumms 163 Napisano 18 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 w sklepach powinny stanieć, natomiast prywatnie różnie. niektórzy mogą podnieść ceny wykorzystując święta. Cytuj Link to post Share on other sites
warnisty4321 54 Napisano 18 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Ciężko stwierdzić. Być może będą ceny spadać, ale równie dobrze mogą trochę wzrosnąć. Co do HTC, tam nie ma baterii wyjmowanej, ale jeśli Ci to nie przeszkadza to brać Zobacz go w jakimś sklepie Cytuj Link to post Share on other sites
mikipl21 5 Napisano 18 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Bateria mi nie przeszkadza, przynajmniej na tej aukcji jest gwarancja 18 miesiecy jeszcze wiec nawet jak padnie od doładowań to powinni wymienić. Cytuj Link to post Share on other sites
Wizzy159 42 Napisano 18 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Ja polecam galaxy note 2 mam go i jest świetny bateria 3ma 2.5 dnia przy intensywnym używaniu. bardzo fajny przejżysty smartfon ! polecam Ci go z czystym sercem Cytuj Link to post Share on other sites
warnisty4321 54 Napisano 18 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić 2.5 dnia przy intensywnym użytkowaniu. 2.5 dnia to może on wytrzymuje jak się siedzi po h dziennie na internecie, czasem smsa napisze. Ale ogólnie ten fon padnie w 7-8 godzin przy internecie Nie wiem jak postrzegasz intensywne użytkowanie Cytuj Link to post Share on other sites
dzumms 163 Napisano 18 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 mój telefon wytrzymuje ok 6h jak siedzę cały czas na internecie z aero. note zawsze słynął jedną z najlepszych baterii i trzyma spokojnie 2 dni. Cytuj Link to post Share on other sites
Radekor 6 Napisano 18 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 S4 i one są świetnymi telefonami oba używałem i lepiej mi leżał htc one al S4 jest ponoć bardziej wydajny Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 18 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 S4 i HTC One mają taki sam procesor i gpu. S4 ma nieco wyżej taktowany procesor, lecz HTC ma lżejszą nakłądkę. Cytuj Link to post Share on other sites
Radekor 6 Napisano 18 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Jeśli kolega wgra nieoficjalny rom to na to smao wyjdzie ale po chłopsku mówiąc to one jest poprostu fajniejszy:) Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 18 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Masz rację Cytuj Link to post Share on other sites
Radekor 6 Napisano 18 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Najlepiej przejdź się jeszcze to jakiegoś saturna i zobacz który ci lepiej w ręku leży:) Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
mikipl21 5 Napisano 18 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 W sumie to czemu by nie Dziękuję wszystkim za pomoc. Jeszcze popatrzę w tym saturnie co jak mi pasuje, ale zapewne wybór padnie na htc one Cytuj Link to post Share on other sites
Radekor 6 Napisano 18 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Dobry wybór;) W takim razie życzę miłej zabawy z fonem:) Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts