Skocz do zawartości

Nowy smartphone do 1400zł

Recommended Posts

Witam!

Przymierzam się do zakupu nowego smartphone'a w cenie max 1400zł. Najważniejszy jest dla mnie ekran, wydajność w grach i aparat oraz aby miał slot na mSD i aktualizacje przynajmniej do androida 4.4 (tak, koniecznie z androidem)

Moje propozycje to:

*Huawei Ascend P6

*Samsung Galaxy SIII LTE

*Sony Xperia Z

*Zopo C2 Platinum (2gb ram)

*Samsung Galaxy Note 2

*Samsung Galaxy Mega 6.3

*Lenovo K900 (cieżko znaleźć w Polsce poniżej 1400zl ale bardzo mi się podoba)

Oczywiście proponujcie swoich faworytów. 

Edytowane przez mikipl21

Nexus 5 kosztuje 350$ i jest to obecnie najlepszy telefon w tej cenie jednak kupisz tylko za granicą a w polsce będzie drożej.Możesz śmiało brać też xperieZ oraz nexusa 4 z którego ja jestem bardzo zadowolony:) S3 też jest świetny ale wydajnościowo gożej od N4.W nexusie może denerwować szkło z tyłu a wiec telefon kluczy nie polubi więc razem z fonem kup pokrowiec lub folię:)N4 ma średni aparat ale do jakiś prostych zdjęć wystarszy w S3 jest trochę lepszy.W N5 aparat wypada lepiej ale nie posiada on slotu na micro sd jednak gdybyś zdecydował się na wersję 64 to starczy.S2 tańszy i wypada dalej świetnie w dead trigger 2 na odpalonej grafice z tegry 4 wyciąga 25 fps to świetny wynik nexus 4 30-35.Pozdrawiam;)

EDIT:htc one x+ jest też świetny wydajnościowo ale ciut droższy

Edytowane przez Radekor

Galaxy S 4 to porażka jakich mało - nakałdka, która powoduje, ze zwykłe odebranie połączenia może trwać nawet kilka sekund. Wykonanie - to czysty "plastik-fantastik" - odrazdam. Lepiej wybrać coś Sony, LG lub HTC a nie Szajsunga. Mam służbowego SGS4 i jest masakra - totalna. Żałuję że go wybrałem. 

ravir jest hejterem samsunga i tyle w temacie. wiele osób pisze inaczej a on dalej swoje. cały czas jakieś swoje chore widzi mi się nie mające odzwierciedlenia w rzeczywistości. najlepsze jest to jak wciska ludziom lumie :) cały czas skopiowany ten sam post :D nieważne co ktoś chce i jakie ma wymagania. może i znasz się na wp, ale nie hejtuj androida i nie pisz głupot tylko dlatego, żeby ktoś kupił to co wielbisz. my tu doradzamy a nie wciskamy kit.

Nie jestem hejterem - mam telewizor Samsung, połowa mojej rodziny też, dotego mam w firmie z 10 Solidów i jestem bardzo zadowolony.

Natomiast po telefonie za ponad 2000 zł oczekuję sprawnego dzialania - tymczasem problemy się zaczeły juz po wyjęciu z pudełka. Ekran wygaszony - ktoś dzwoni - próbuje odebrac i NIC - kilka sekund namyślania - i nagle startuje i chodzi płynnie.

Nie instalowałem żadnych Romów - tylko oficjalne - po miesiącu zacząłem wgrywać te nie oficjalne i za przeproszeniem gów... pomogło. Nadal mam zwisy, zamulenia - inc nie pomaga. Czasem dziął szybko przez kilka dni, a czasem non-stop problemy. 

do tego po 1 miesiącu obudowa się zaczęła wycierać, to jeszcze bym przebolał - ale równocześnie zaczęła skrzypieć, trzeszczeć. Ogónie to moja lumia 720 po trzech miesiącach wygląda lepiej niz SGS4 po dwóch - co gorsza mój stareńki HTC WildFire S mający parę lat wygląd znacznie lepiej i nie skrzypi i trzeszczy.

I najgorsze, ze dokładnie takie same objawy mają przedstawiciele handlowi w mojej firmie - łącznie z 5 SGS4 - więc albo mamy felerną partję albo mocno coś jest nie tak z tym telefonem - zresztą ostani SGS4 został kupiony zpoczatkiem Października i już zaczyna się wycierac i skrzypieć - zaś powolny to jest od poczatku.

Wiec mam powazną awersję do telefonów Samsunga - jedynie SOLID'y działają dobrze.

HTC - zaś sprawuje się świetnie - majacy kupę lat HTC Touch HD - staruszek z przed czasów Androida nadal się świetnie trzyma. Wiec mocno coś jest nie tak z samsungami. 

Jak by SGS4 był budżetowym, tanim telefonem to bym słowa nie napisał - ALE - to flagowiec. Nie  powinien tak sie "rozpadać" po paru miesiącach.

Zastanowię się nad tym S4, do zakupu jeszcze ze 2 tygodnie, jakies okazje na alledrogo może się trafią. Trochę szkoda mi kupować telefon bez gwarancji :(http://allegro.pl/samsung-i9505-galaxy-s4-bez-simlocka-s-b-dobry-3e-i3722452659.htm. N4 nie będę kupował bo nie ma SD oraz wyświetlacz mi troszkę nie odpowiada ;/

Znalazłem również HTC ONE w tej cenie, co lepsze, HTC ONE czy S4 ?

Edytowane przez mikipl21