Sagita 0 Napisano 17 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Witam Serdecznie. Na wstępie chciałbym się przywitać - cześć! Mój problem polega na: od kilku lat mam w/w router i nie ma z nim żadnych problemów. Internet mam po kablu. Zaistniała potrzeba by podzielić internet na dodatkowy komputer bezprzewodowo. Nie konfigurowałem tego routera na bezprzewodowy internet i nie bardzo wiem od czego zacząć,żeby laptop łapał sygnał. Szukałem rozwiązania w internecie i próbowałem sam to skonfigurować niestety bez powodzenia. Tak u mnie wyglądają ustawienia bezprzewodowe: http://imgur.com/w0MWgsX Od razu zaznaczam, że jestem kompletnym amatorem, także proszę o wyrozumiałość. Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź, Sagita. Cytuj Link to post Share on other sites
Battlefist 148 Napisano 17 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Ustawienia sa ok.Zmien typ zabezpieczen na WPA2-PSK (bez 'Mixed).Powinno dzialac.Z czym masz problem? Cytuj Link to post Share on other sites
Sagita 0 Napisano 17 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Dziękuje serdecznie za odpowiedź. Problem polega na tym, że laptop nie widzi żadnej sieci bezprzewodowej. Cytuj Link to post Share on other sites
Battlefist 148 Napisano 17 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Zadnej, czy tej konkretnej?Czy jest mozliwosc sprawdzenia jakimkolwiek innym urzadzeniem czy wykrywa dana siec? Cytuj Link to post Share on other sites
Sagita 0 Napisano 17 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 (edytowane) Żadnej sieci bezprzewodowej nie widzi. Mieszam na wsi więc nie ma tutaj żadnej innej sieci. Musiałbym pożyczyć jakiś laptop, jeśli nie będzie innej możliwości to zrobię to. Tak to wygląda: http://i.imgur.com/jfRrDHS.jpg Edytowane 17 Listopada 2013 przez Sagita Cytuj Link to post Share on other sites
Battlefist 148 Napisano 17 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Mozna sprobowac przywrocic router do ustawien fabrycznych.Pytanie tylko jaki jest dostawca internetu?Jesli TPSA lub cos w ten desen, to zanim zresetuje sie sprzet warto najpierw spisac wszystkie ustawienia linii z routera. Widze po lewej ADSL Settings, wiec obstawiam, ze pewnie Neostrada.Edit:Nie wiem jaki masz PC ale mozesz sprobowac jeszcze w routerze zmienic: Mode na: g & b SSID na: jakie tylko chcesz, inne niz NETGEARNo i niestety jakies 2gie urzadzenie by sie przydalo. Cytuj Link to post Share on other sites
Sagita 0 Napisano 17 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Okazało się, że na innym laptopie sieć działa. Nie chce się zgłębiać w przyczynę z tego względu, że na docelowym wszystko jest w porządku. Dziękuję Battlefist za poświęcony mi czas i życzę miłego wieczoru! Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts