Skocz do zawartości

Jaki netbook do 1200zł

Recommended Posts

Ostatnio rozmyślałem kupno taniego notebooka do niezbyt wygórowanych potrzeb na wyjeździe itp. Od razu piszę, że nie ma służyć do gier (właściwie żaden laptop nie jest do gier). Posiadam już bardzo dobrego PC-ta więc notebook nie musi być super dobry - choć wiadomo tego nie można wymagać od notebooka.

Padło na Samsunga N150:

http://allegro.pl/item1014059100_samsun ... th_8h.html

Główne zadanie dla notebooka to filmy, przeglądanie zdjęć, flashowe gierki (nie wiem czy będą działać starsze w 3D, bo możliwe, że nie) i wiadomo internet jak będzie okazja skorzystać.

I jeszcze pytanie w jakiej jakości będzie w stanie otwierać te filmy? Tylko DVDripy, czy też będzie w stanie otworzyć coś w HD, bo w jakości blue ray chyba nie bardzo.

Czy jest jakiś lepszy notebook w tej cenie i czy warto kupić takiego notebooka w tej cenie?

Do twoich wymagań netbook nie wystarczy chyba że do internetu, filmów ale nie w HD. Jak chcesz coś więcej to Notebook w okolicach 2 tyś. wtedy filmy HD są już w zasięgu no i lepsze gry już też. Co do netbooka to polecam Asusa Eee PC 1201HA (Seashell):

Procesor Intel Atom Z520

Pamięć RAM 2GB

Pojemny dysk twardy: 250GB

Karta WiFi standard n

Oryginalny Windows 7 Home Premium

Matryca LED 12,1" HD

Czytnik kart 2 w 1

Elegancki i ekskluzywny kształt

Do 8 godzin pracy na baterii

Za ok. 1600 możesz dostać netbooka Asus Eee PC 1201N z wydajną jak na netbooka grafika oraz dwurdzeniowym procesorem, filmy HD to dla niego pikuś. Ja zamówiłem w morele.net za 1634 z przesyłką, we wtorek powinien dotrzeć, więc się wypowiem.

• 3 tygodnie później...

to ja moge polecic asusa eee 1005pe. Dobrą ma bateryję trzyma do 14 godzin, ramu dużo bo 2giga i procek atom 1,66ghz. asusy mają opinię niezawodnych więć polecam. Myślę, że dla ciebie byłby to dobry zakup. Jak nie masz za dużych wymagań to wystarczy. No ale jak chcesz sie jeszcze zastanowić to tutaj masz ich wiecej >> http://forum.pcfoster.pl/netbook-do-120 ... wn%EAtrzny