Skocz do zawartości

Tablet na prezent dla 5 latka..

Recommended Posts

Witam :) Chciałbym was poprosić o pomoc w wybraniu tabletu dla mojego 5 letniego bratanka, który zażyczył sobie go na święta :P Tablet służył by mu do grania w jakieś najprostsze gry.. może jakieś gry edukacyjne itp.. Kolega zaproponował mi taki oto tablet http://www.morele.net/tablet-tracer-ovo-lite-gt-4gb-tratab43197-536809/ jako i ma taki na sprzedaż, gdyż dostał go od rodziców a jest mu nie potrzebny  bo ma laptopa i kompa.. I tu moje pytanie czy ten tablet nada się dla 5 latka ? Może miał ktoś ten model i mógł by coś o nim napisać byłbym bardzo wdzięczny :) Cena za jaką mogę go mięć to jakieś 130-140 zł :P

Edytowane przez Bulis

kiano kid pad i goclever play tab. są celowo stworzone dla dzieci. interfejs i gry dostosowane dla najmłodszych :) mają zabezpieczenia, aby dziecko nie natrafiło na wszelkie złe treści. jeżeli jesteś w stanie wydać więcej to galaxy kids samsunga. zwykłego tabletu nie polecam. nie mają zabezpieczeń, są skomplikowane.

Prestigio multipad 7.0 ultra duo PMP5870C_DUO

Dobry wyświetlacz(IPS), nie zacina się, jakość wykonania, cena 300-350zł

floro za tą cenę co podałeś to chyba tylko używanego mogę kupić bo jak patrzę po cenach nowego to wahają się od 400 do 450 zł :D

kiano kid pad i goclever play tab. są celowo stworzone dla dzieci. interfejs i gry dostosowane dla najmłodszych :) mają zabezpieczenia, aby dziecko nie natrafiło na wszelkie złe treści. jeżeli jesteś w stanie wydać więcej to galaxy kids samsunga. zwykłego tabletu nie polecam. nie mają zabezpieczeń, są skomplikowane.

Dzięki za odpowiedź wezmę chyba ten goclever ;) A co sądzisz o tym tablecie co podałem w opisie .. nadał by się ? :D\

goclever ma lepszą rozdzielczość, multitouch, rysik w komplecie i nowszego androida, procek ten sam, ramu tyle samo...

W zasadzie, rozdzielczość i nowszy android tutaj roli nie gra - bardziej bym patrzył na multitouch - dla dziecka może ot być ważna cecha oraz sam wygląd, ten goclever z wyglądu to typowo dziecięcy tablecik :)

Oczywiście, dziecko ucieszy się i z tracera - ale wydaje mi się, że jednak z tych dwóch, to goclever może być porządniejszy ;P

Witam :) Chciałbym was poprosić o pomoc w wybraniu tabletu dla mojego 5 letniego bratanka, który zażyczył sobie go na święta 

Kup mu taki tablet, kiedyś to zaowocuje osiągnięciami większymi, niż "achievement unlocked"

http://placeformyhead.blog.pl/files/2013/08/2965ksiazki-warto-czytac.jpg