lolo267 0 Napisano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Witam, chciałbym podłączyć kartę dźwiękowa lecz nie mam miejsca na płycie głównej, ponieważ wiatrak z karty graficznej zasłania mi sloty pci-e. Mam pytanie czy jest jakaś inna możliwość podłączenia karty dźwiekowej? Karta którą chciałbym podłączyć to: sound blaster live Płyta Główna: Gigabyte GA-MA74GM-S2H Karta graficzna: GeForce Asus ENGTS250 Zdjęcie robione telefonem: http://img97.imageshack.us/img97/9734/dsc00270bs.th.jpg Z Góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 nie wiatrak a wentylator jak juz. Poza tym całe chłodzenie zasłania, bo jest dwuslotowe. Jedynym ratunkiem bylaby wymiana chlodzenia karty na jakies jednoslotowe. Cytuj Link to post Share on other sites
lolo267 0 Napisano 25 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 tylko jak się wymieni nawet na jedno slotowe chłodzenie to wtedy i tak tak będzie źle odprowadzane powietrze bo na kartę dźwiękową.. a coś innego dałoby rade zdziałać? Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Cześć Chłodzenie układu graficznego przysłania slot PCI, a nie PCI-E, który jest wykorzystywany przez GTS'a Masz trzy opcje: 1. w/w, czyli wymiana chłodzenia na takie, które umożliwi montaż karty dźwiękowej; 2. wymiana płyty głównej (mógłbyś kupić coś przyszłościowego) 3. nie skorzystanie z oddzielnego układu dźwiękowego Pozdrawiam, Y0ddh4 Cytuj Link to post Share on other sites
b4rt3k 7 Napisano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 ja bym zmienil na jakas na pcie a ta sprzedal, z tego co widzialem to masz slot pcie x1(mowie o dzwiekowce) Cytuj Link to post Share on other sites
frog01 6 Napisano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 http://allegro.pl/item1005319410_adapte ... prawy.html nigdy czegos takiego nie uzywalem i byloby to troche kombinowane (i nie wiadomo czy tak by Ci sie zmiescilo), no ale jakas opcja jest Cytuj Link to post Share on other sites
lolo267 0 Napisano 25 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 a jaka polecacie zewnętrzną karte dźwiękową do 100zł ? Cytuj Link to post Share on other sites
b4rt3k 7 Napisano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 zewnetrzna to ten xonar na usb z pilotem(za 200), jest jakis na usb asus wyglada jak pendrive za nieco ponad 100 ale... ja juz ten temat przerabialem(jak mialem tylko laptopa;) - lepiej kupic wewnetrzna(duzo lepsza jakosc dzwieku) miejsce na tego xonara dx masz wiec... Cytuj Link to post Share on other sites
Jozio 28 Napisano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 przecież ten adapter powinien się tam zmieścić O.o, chyba że wymienisz chłodzenie na blok wodny, ale to będzie większy koszt niż przy wymianie płyty głównej. Jeżeli użyjesz tego adaptera to będziesz musiał w budzie wyciąć dziurę Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Musisz kupić jakąś kartę na PCI-E. W innym wypadku czeka Ciebie wymiana karty graficznej, bądź płyty. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts